Όμορφες κυανοτυπίες με την βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας

0
κυανοτυπίες με φωτοευαίσθητο χαρτί 
 
Η κυανοτύπια, είναι μια μορφή αποτύπωσης μίας επίπεδης επιφάνειας με την βοήθεια του ήλιου (συγκεκριμένα της υπεριώδους ακτινοβολίας). Ανακαλύφθηκε τυχαία, σχεδόν ένα αιώνα, πριν την ανακάλυψη της φωτογραφίας και έγινε γρήγορα πολύ διαδεδομένη. 
 
Το πρόβλημα με τον κυανοτυπία, είναι ότι η παραδοσιακή μέθοδος, απαιτεί κάποια χημικά, τα οποία δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν από τον καθένα. Υπάρχουν όμως και κάποια έτοιμα φωτοευαίσθητα χαρτιά, που προσφέρουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς την χρήση χημικών.
 
 sun-print-nature-art-17
Το κόστος τους, είναι αρκετά μικρό (περίπου μισό ευρώ το φύλλο), και η διαδικασία εφαρμογής αρκετά απλή. Με αυτό τον τρόπο, στην ιστοσελίδα orientaltrading, δείχνουν έναν απλό οδηγό, για την δημιουργία όμορφων κυανοτυπιών με διάφορα φυτά.
 
 sun-print-nature-art-12
Με τα συγκεκριμένα φώτο-ευαίσθητα χαρτιά, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να εκτεθούν στον ήλιο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια να αφεθούν σε μια μικρή λεκάνη με νερό για ένα λεπτό. Έπειτα, απλώς αφέθηκαν να στεγνώσουν φυσικά.
 
 sun-print-nature-art-1
Το συγκεκριμένο φωτοευαίσθητο χαρτί, μπορείτε να το αγοράσετε, μέσω της ίδιας της σελίδας του orientaltrading (με κόστος περίπου 6 ευρώ την δωδεκάδα, χωρίς τα μεταφορικά) ή μέσω amazon για λίγο πιο οικονομικά.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως λειτουργεί ένα παραδοσιακό ανεμό-πριστήριο (πριονηστήριο) ξυλείας
Επόμενο άρθροDIY ηλεκτρικό χορτοκοπτικό από γωνιακό τροχό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια