Ο Fernando Mastrangelo είναι ένας διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης, που τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται, αρκετά, με κατασκευές που έχουν ως κύριο συστατικό το τσιμέντο. Τα έργα του έχουν αρκετά μοντέρνο design και συνήθως είναι φτιαγμένα με κάποια πρωτότυπη τεχνική.
 
 fada-fernando-mastrangelo-mm-material-cement-furniture-offsite-new-york-design-week_dezeen_1568_1
Στην  έκθεση Sign Unseen Offsite, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Νέα Υόρκη, παρουσιάζει την νέα του σειρά, η οποία αποτελείται από μερικά έπιπλα από χρωματιστό τσιμέντο. Τα έπιπλα αυτά έχουν δημιουργηθεί με μια αρκετά πρωτότυπη τεχνική, στην οποία για την δημιουργία του σκυροδέματος, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου αδρανή υλικά (πχ αμμοχάλικο), αλλά μόνο χρωστικές ουσίες σε σκόνη. Με τον τρόπο αυτό, το σκυρόδεμα χρωματίζεται φυσικά και το χρώμα δεν αλλοιώνεται από τις εξωτερικές συνθήκες.
 
 fada-fernando-mastrangelo-mm-material-cement-furniture-offsite-new-york-design-week_dezeen_936_9
Το κάθε κομμάτι, έγινε με την χρήση καλουπιών. Στα κυλινδρικά σκαμπό, για να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα, η χύτευση έγινε σε στρώσεις, με την κάθε στρώση να γίνεται αρκετές μέρες μετά από την προηγούμενη, ώστε να μην υπάρχει ανάμειξη των στρώσεων.
 

 


Φυσικά, μετά το ξεκαλούπωμα, όλα τα κομμάτια λειάνθηκαν με τριβεία και σφραγίστηκαν με κατάλληλο υλικό. Δυστυχώς δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες, για τα υλικά κατασκευής ή τα στάδια κατασκευής.
 
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για τα έργα του Fernando Mastrangelo, μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από