Σετ εξαρτημάτων γυμναστικής από ξύλο και μάρμαρο

0
 
 
Ένα εντελώς διαφορετικό σετ γυμναστικής, παρουσίασε ένας φοιτητής design του Σουηδικού πανεπιστημίου Lund. To σετ αυτό ονομάζεται Femton και αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά βοηθήματα, φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά.
Αναλυτικά το σετ περιλαμβάνει ένα αλτήρα με θέσεις για 6 βάρη (3 εκατέρωθεν), ένα σχοινάκι, δύο βάσεις για κάμψεις και μία ρόδα κοιλιακών. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ξύλο, μάρμαρο και φυσικό σχοινί (τριχιά).
 
 
 Αυτό, που σίγουρα είναι το πιο πρωτότυπο, είναι ο αλτήρας ο οποίος είναι φτιαγμένος από ξύλο φλαμουριάς, με βάρη τα οποία είναι μαρμάρινα. Αντί για βιδωτό σύστημα (όπως έχουν συνήθως οι αλτήρες) χρησιμοποιεί τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της ξύλινης σφήνας, για να συγκρατήσει τα μαρμάρινα βάρη πάνω στον αλτήρα.
 
Το σετ, δείχνει πλήρως λειτουργικό και ανθεκτικό, με μοναδική εξαίρεση τα βάρη των αλτήρων, τα οποία σίγουρα θα θέλουν λίγο προσοχή.
 
Ο δημιουργός ονομάζεται Ali Safa, και ανήκει σε μια ομάδα 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου του Lund, που συμμετείχαν σε ένα project με την ονομασία Analogue Ways. Σε αυτό το project,  δημιούργησε ο καθένας ένα έργο, το οποίο είχε ως σκοπό, το πάντρεμα παραδοσιακών τεχνικών με το μοντέρνο design.  Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.