Ντουλάπια με πορτάκια από διάτρητο πάνελ

0
ντουλάπια με πορτάκια από διάτρητο πάνελ
Το studio Nina Maier Architechture and Design, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή διακόσμηση των παραθύρων, στις χώρες της Μέσης Ανατολής, παρουσίασε ένα εντελώς πρωτότυπο ντουλάπι, στο οποίο τα πορτάκια, είναι φτιαγμένα από διάτρητο πάνελ. 

 
bd5b53fcfab08480f6cc0524f22ea602 Το παραδοσιακό σχέδιο, από το οποίο προήλθε η έμπνευση, ονομάζεται Masharbiya και κοσμεί, συνήθως, όλα τα παράθυρα των παραδοσιακών οικημάτων στην Μέση Ανατολή. 

nina_mair_mashrabeya_05Tο ντουλάπι ονομάστηκε Mashrabeya και είναι φτιαγμένο σε ξύλινο πλαίσιο με μεταλλικά πόδια. Τα πορτάκια είναι συρόμενα και αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το διάτρητο πάνελ, κατά πάσα πιθανότητα είναι μεταλλικό.
 
 Nina-Mair_Mashrabeya-Cabinet-4-600x899
Η χρήση, αυτού του σχεδίου στα πορτάκια, έχει ένα πολύ πρακτικό πλεονέκτημα. Κρατάει κρυφά τα περιεχόμενα του ντουλαπιού, αν κάποιος βρίσκεται σε απόσταση, ενώ τα φανερώνει πλήρως αν πλησιάσει αρκετά.
 
 nina_mair_mashrabeya_02
Φυσικά έχει επίσης το πλεονέκτημα/μειονέκτημα, να επιτρέπει τον εξαερισμό του ντουλαπιού.  
 
 Nina-Mair_Mashrabeya-Cabinet-6-600x899
Διάτρητα πάνελ λαμαρίνας, μπορεί εύκολα να βρει κάποιος, σε καταστήματα πώλησης σιδήρου (είναι πιο ακριβά από μια απλή λαμαρίνα), σε έτοιμα σχέδια. Μπορεί, όμως, να τα φτιάξει και μόνος του, αν έχει λίγη υπομονή και καλό τρυπάνι.
 

Μια πιο απλή λύση, για παρόμοιο αισθητικά αποτέλεσμα, είναι η χρήση αυτοκόλλητης διάτρητης ταινίας πάνω σε τζάμι ή plexiglass. 

nina_mair_cooper_02Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για το Mashrabeya, στην προσωπική σελίδα του studio, εδώ. Αν σας αρέσει η ιδέα της χρήσης διάτρητου πάνελ σε έπιπλα, μπορείτε να δείτε και το, επίσης, πολύ όμορφο και πρακτικό τραπεζάκι/δίσκο που δημιούργησε το ίδιο studio, στο οποίο έμπνευση ήταν η κοσκίνα τραχανά.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκφραστικές πήλινες γλάστρες
Επόμενο άρθροUnboxing – Σταθμός ακονίσματος Parkside PSS 65A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια