Ένα τραπέζι που διπλώνει σαν ύφασμα

0
 ένα τραπέζι που διπλώνει σαν ύφασμα 
 
Το να έχει ένα τραπέζι την δυνατότητα επέκτασης μέσω κάποιου μηχανισμού, δεν είναι σίγουρα κάτι καινοτόμο. Το να μπορεί μεγαλώνει και να μικραίνει στη διάσταση που θέλετε, απλώς με ένα τράβηγμα, είναι. 
το τραπέζι που διπλώνει σαν ύφασμα
το τραπέζι που διπλώνει σαν ύφασμα
 
Το τραπέζι αυτό σχεδιάστηκε από την Nathalie Dackelid πριν μερικούς μήνες, για μια έκθεση στην Σουηδία. Η Nathalie είναι μια Σουηδή φοιτήτρια σχεδίασης επίπλων, η οποία έχει δημιουργήσει μερικά πολύ καινοτόμα έπιπλα. Το συγκεκριμένο το ονομάζει Wooden Cloth, δηλαδή ξύλινο ύφασμα, και έχει φτιαχτεί από μια τοπική ποικιλία φλαμουριάς (ash wood).

Ο μηχανισμός του αν και αρκετά απλός, είναι αρκετά έξυπνος. Ουσιαστικά το τραπέζι αποτελείται από δεκάδες μικρά τριγωνικά δοκαράκια, τα οποία πατάνε κάθετα, πάνω σε συρταρωτούς οδηγούς (στο σημείο που πατάνε στους οδηγούς, είναι επίπεδα). 

 

Surival-61-683x1024 

Τα τριγωνικά δοκαράκια συγκρατούνται μεταξύ τους, κατά πάσα πιθανότητα, με κάποιο κρυφό ελαστικό σκοινί, το οποίο έχει περαστεί μέσα από αυτά, και έχει στερεωθεί στις άκρες των συρταρωτών οδηγών, ώστε να διπλώνουν όταν είναι κλειστό το τραπέζι.
 
Σίγουρα υπάρχουν κάποια ζητήματα όσο αναφορά το πόσο ανθεκτική ή στιβαρή είναι μια τέτοια κατασκευή, αλλά παρόλα αυτά είναι αρκετά πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως το τραπέζι που διπλώνει λειτουργεί απλώς με ένα τράβηγμα.
Επίσης μπορείτε να πατήσετε εδώ και να μπείτε στην προσωπική ιστοσελίδα της Nathalie Dackelid, και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για αυτό το project.
 
 
 
 
Διαφήμιση
ΠΗΓΗNathalie Dackelid
Προηγούμενο άρθροΦωτιστικά από μικρά μπόιλερ καφετιέρας
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε το τσοκ σε ένα δράπανο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια