Απλός και οικονομικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια

0
 
 
Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά και μαζί του εκτός από τον ζεστό καιρό έρχονται και αρκετά ενοχλητικά έντομα. Τα κουνούπια είναι ίσως το πιο ενοχλητικό από όλα, ειδικά για όσους ζουν στην εξοχή.
 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απαλλαγείς από αυτά. Ταμπλέτες, φιδάκια, λάδια, κεριά, λάμπες UV αλλά και αυτοσχέδιες παγίδες. Οι περισσότερες αυτοσχέδιες παγίδες, συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο δόλωμα ή κάποια λάμπα.
 
Ο χρήστης Dan Rohas στο youtube δείχνει μια πολύ πιο απλή παγίδα για κουνούπια, που παρόλο που δεν χρησιμοποιεί κάποιο δόλωμα, είναι αρκετά αποτελεσματική. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος  για να φτιάξει αυτή την παγίδα, είναι έναν δυνατό ανεμιστήρα  και μια λεπτή σήτα.
 

 
 
Η λογική πίσω από την παγίδα είναι ότι τα κουνούπια προσελκύονται από τον ήχο του μοτέρ του ανεμιστήρα και όταν πλησιάζουν αρκετά στον ανεμιστήρα, ο ανεμιστήρας τα ρουφάει. Έτσι αν έχετε προσαρμόσει μια σήτα στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα (εκεί δηλαδή που ρουφάει τον αέρα για να τον προωθήσει μπροστά) τα κουνούπια θα εγκλωβιστούν πάνω στην σήτα. Αυτό δεν σκοτώνει φυσικά τα κουνούπια, αλλά τα καθηλώνει πάνω στην σήτα, καθώς είναι αδύνατο να φύγουν από την δίνη του αέρα που τα τραβάει. Ο Dan Rohas λύνει το πρόβλημα αυτό, ψεκάζοντας τα με ένα αλκοολούχο διάλυμα κατά διαστήματα.
 
 
Το καλό με αυτό τον τρόπο, είναι ότι εκτός και από οικολογικός, είναι και οικονομικός, καθώς οι περισσότεροι έχουν πάντα έναν ανεμιστήρα ανοιχτό τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα στο σπίτι. Έτσι απλώς βάζοντας την σήτα στο πίσω μέρος, έχετε ταυτόχρονα και μια δωρεάν παγίδα για κουνούπια.
 
Η μέθοδος δείχνει αρκετά αποτελεσματική, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους. Το μόνο περίεργο είναι ότι ο ανεμιστήρας θα έπρεπε να σκοτώνει τα κουνούπια (τουλάχιστον κάποια από αυτά) και χωρίς την χρήση της σήτας, καθώς χωρίς αυτή θα πέρναγαν από τα μαχαίρια που γυρίζουν με εκατοντάδες στροφές το λεπτό, και αυτό θα τα τραυμάτιζε σίγουρα. Anyway, η δοκιμή είναι πολύ απλή και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, οπότε ο καθένας μπορεί εύκολα να κρίνει αν είναι αποτελεσματική ή όχι αυτή η παγίδα.
 
Την τεχνική αυτή εκτός από τον Dan Rohas, την παρουσίασε (λίγο καλύτερα από τον Dan Rohas είναι η αλήθεια) και στο κανάλι του στο youtube ο NightHawkInLight. Μπορείτε να δείτε το δικό του βίντεο παρακάτω.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWooBots, ξύλινα παιχνίδια Transformers
Επόμενο άρθροΈνα εθιστικό παιχνίδι με αλγόριθμους για μικρά παιδιά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια