Kiwi, ένα εργονομικό κοπίδι ακριβείας

0
 
 
Τα κοπίδια ακριβείας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες εφαρμογές. Σχεδόν όλα τα κοινά κοπίδια έχουν δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον είναι αρκετά οικονομικά (μπορείτε να βρείτε ένα αξιοπρεπές κοπίδι με 1-2 ευρώ) και δεύτερον είναι εξαιρετικά άβολα στη χρήση. 
 
Τα περισσότερα κοπίδια ακριβείας είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό και έχουν, περίπου, το πάχος που έχει ένα στυλό. Επειδή όμως η χρήση τους δεν γίνεται όπως σε ένα στυλό, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε έστω και λίγο δύναμη για να κόψει το κοπίδι (ειδικά αν πρόκειται για σκληρές επιφάνειες) δεν “κάθεται” καλά στο χέρι και έτσι είναι επίπονη η συνεχής χρήση του.
 
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα υπόσχεται να λύσει το Ergo Kiwi, ένα κοπίδι ακριβείας που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο χρήστης, να έχει ανατομικότερη λαβή. Το σχήμα του θυμίζει περισσότερο ξυλουργικό κοπίδι ή κοπίδι μοκέτας, καθώς είναι αρκετά πιο παχύ και έχει αρκετές καμπύλες που του επιτρέπουν να ταιριάξει καλύτερα στο χέρι.
Έχει 3 εκδόσεις, μία με λευκή πλαστική λαβή και δύο με ξύλινες λαβές. Δέχεται όλες τις κοινές λάμες των κοπιδιών ακριβείας και έχει ενσωματωμένο μαγνήτη που του επιτρέπει να κρατά τη λάμα στη θέση της ακόμα και αν έχει βγει η ασφάλεια.

 

Kickstarter

Το project του Kiwi φιλοξενείται στην γνωστή πλατφόρμα crowdfunding του KickStarter και η πιο απλή έκδοση ξεκινάει στα 25 ευρώ, μια τιμή που σίγουρα δεν είναι μικρή για ένα κοπίδι ακριβείας, ενώ τα ξύλινα κοπίδια φτάνουν μέχρι και τα 90 ευρώ. Αυτή τη στιγμή παρόλο που έχει 2 περίπου εβδομάδες ακόμα μέχρι να λήξει η διορία, το project έχει υπερβεί ήδη το 100% της χρηματοδότησης και έτσι όπως όλα δείχνουν θα είναι επιτυχημένο. 
Πάντως αν κάποιος έχει CNC ή 3D εκτυπωτή σίγουρα μπορεί να φτιάξει κάτι ανάλογο με σχετική ευκολία και πολύ μικρότερο κόστος.
 
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδα του project στο Kickstarter εδώ ή στην επίσημη σελίδα του Kiwi εδώ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή στο σώμα γείωσης σε ηλεκτροκόλληση
Επόμενο άρθροΞύλινο αναδιπλούμενο κρεβάτι που μετατρέπεται εύκολα σε ένα μικρό κουτί
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια