Το Kickstarter, είναι η πιο γνωστή πλατφόρμα crowdfunding, δηλαδή χρηματοδότησης project από το κοινό. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει 1000αδες project άλλα πολύ επιτυχημένα άλλα παντελώς αποτυχημένα.

Λίγα λόγια για το Kickstarter

Η λογική πίσω από τη χρηματοδότηση, είναι ότι μπορεί ο κάθε χρήστης να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός project, προσφέροντας κάποια ποσά τα οποία έχει ορίσει ο δημιουργός. Συνήθως κάθε ποσό έχει κάποιο είδος ανταμοιβή, όταν το project χρηματοδοτηθεί πλήρως. Τα ποσά που προσφέρει κάποιος δίνονται στον δημιουργό, μόνο αν έχει χρηματοδοτηθεί πλήρως το project. Αν κριθεί αποτυχημένο, τότε τα ποσά επιστρέφονται.

Δυστυχώς τίποτα στη ζωή δεν είναι ιδανικό, και έτσι ακόμα και στο Kickstater, υπάρχουν ενδείξεις απάτης από μερικούς δημιουργούς, που είτε ποτέ δεν έστειλαν ότι υποσχέθηκαν στους χρηματοδότες είτε αυτό που υποσχέθηκαν ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που στο τέλος έλαβαν οι χρήστες. 

 
 
Ένα λοιπόν από τα project, που φιλοξενεί αυτό τον καιρό το Kickstarter, ονομάζεται Lampster, και είναι μια πολύ πρωτότυπη λάμπα γραφείου, η οποία μοιάζει με ανθρώπινη φιγούρα. Το κεφάλι της φιγούρας είναι από παλιό προβολέα τρακτέρ, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένη πολυουρεθάνη και η στάση του μαζί με τη στολή θυμίζει λίγο σούπερ ήρωα.

 Στο εσωτερικό του προβολέα, υπάρχουν 2 λαμπτήρες LED. Ο ένας λαμπτήρας είναι απλός LED ο οποίος ρυθμίζεται σε ένταση, μέσω ενός κουμπιού στο πάνω μέρος, ενώ ο άλλος είναι RGB (δηλαδή με απλά λόγια μπορεί να πάρει ότι χρώμα θέλετε) και μπορεί να ρυθμιστεί ασύρματα από το κινητό ή από τον υπολογιστή σας.

 

Ο προβολέας είναι αδιάβροχος και το καλώδιο ενισχυμένο με ειδική ύφανση, κάνοντας το έτσι αρκετά ασφαλές ακόμα και για εξωτερική χρήση. Κάτι αρκετά σημαντικό είναι επίσης, ότι μπορεί να διακοσμηθεί με αρκετούς συνδυασμούς, είτε στα χρώματα κάποιας χώρας είτε σε κάποιο άλλο σχέδιο από πολλά που έχει.

 

Το κόστος του είναι δυστυχώς λίγο τσιμπημένο για τα Ελληνικά δεδομένα, αφού η πιο φτηνή εκδοχή που μπορείτε να διαλέξετε αν συμβάλετε στην χρηματοδότηση, ξεκινάει από τα 130 ευρώ. Σίγουρα πάντως είναι πολύ όμορφο και αξίζει, για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.

Το project θα είναι ανοιχτό για ένα μήνα περίπου ακόμα και μπορείτε να το παρακολουθήσετε/συμβάλετε στο παράθυρο που βρίσκεται κάτω από το βίντεο που ακολουθεί.

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή μνήμης σε Laptop Acer Aspire 7422
Επόμενο άρθροCosmos: Ένα Kickstarter project με ξύλινα μαγνητικά παιχνίδια για μικρούς εξερευνητές
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια