Φθινοπωρινό φωτιστικό οροφής από κορμό και φύλλα δέντρου

0

 φθινοπωρινό φωτιστικό οροφής με κορμό και φύλλα δέντρων

 Μια αρκετά όμορφη και πρωτότυπη ιδέα για φωτιστικό οροφής, παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα, στο Instructables από το χρήστη Noahw. Ένα «φθινοπωρινό φωτιστικό», το οποίο φτιάχτηκε από ένα κορμό δέντρου και μερικά φθινοπωρινά φύλλα.

 
φωτιστικό από κλαδιά δέντρων
Πηγή φώτο : Instructables
 
Η διαδικασία κατασκευής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και το μόνο ηλεκτρικό εργαλείο που απαιτείται, είναι ένα δράπανο για να κάνετε τις τρύπες στο ξύλο. Ο δημιουργός έκανε την τρύπα στο ξύλο με ξυλοτρύπανο (auger), με το οποίο “έφαγε” όλο το εσωτερικό του ξύλου.
 
Ίσως είναι καλύτερα να γίνει με τρυπάνι forstner (μεντεσέδων), αν έχετε ή μπορείτε να βρείτε κάποιο τόσο μεγάλο. Σε ειδικά καταστήματα (και κυρίως σε e-shop) κυκλοφορούν τρυπάνια fornster, ακόμα και λίγο πάνω από 100 χιλιοστά διάμετρο. Αν θέλετε να δείτε τις διαφορές στα τρυπάνια ξύλου, και για πιο λόγο είναι καλύτερο το forstnet για τέτοιες περιπτώσεις πατήστε εδώ.
φωτιστικό από κλαδιά και φύλλα δέντρων
Πηγή φώτο : Instructables
 
Τα φύλλα έγιναν επίπεδα, με τη βοήθεια ενός βιβλίου και στη συνέχεια περάστηκαν μερικά χέρια από διάφανο βερνίκι σμάλτου, ώστε να προστατευθούν και να συντηρηθούν για αρκετό διάστημα. Υπάρχει φυσικά η απορία αν τα φύλλα θα διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, αλλά η διαδικασία αντικατάστασης είναι αρκετά εύκολη και το κόστος μηδενικό.
φωτιστικό από κλαδιά και φύλλα δέντρων
Πηγή φώτο : Instructables
Τα φύλλα κολλήθηκαν με κόλλα σιλικόνης πάνω σε σύρμα πιάνου, το οποίο στη συνέχεια περάστηκε μέσα από τρύπες στο κορμό. Έτσι μένουν να αιωρούνται σταθερά στο σημείο το οποίο θέλετε. Βέβαια το σύρμα πιάνου, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί και είναι και σχετικά ακριβό. Εναλλακτικά ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απλό ανοξείδωτο σύρμα μικρής διατομής.
  
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το στάδιο της κατασκευής για αυτό το «φθινοπωρινό φωτιστικό» στην δημοσίευση στο instructables εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ραφιέρα σε σχήμα δέντρου
Επόμενο άρθροDIY CNC από CDROM υπολογιστή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια