Εκπληκτικά έργα τέχνης σε πέτρες

0

Ο Ίτο Χιροτόσι είναι ένας Ιάπωνας καλλιτέχνης, που ασχολείται αποκλειστικά με δημιουργίες που έχουν ως βασικό υλικό την πέτρα. Τα έργα του είναι κυρίως μινιατούρες και αφηρημένη τέχνη, ενώ έχει και αρκετά που θυμίζουν πρόσωπα.  

Μικρογραφία σε πέτρα
Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του. Το πλύσιμο της Ελληνικής δραχμής!
Όλα τα έργα είναι εντυπωσιακά σίγουρα, αλλά νομίζω ότι ξεχωρίζουν αυτά με τις μικρογραφίες. Τα περισσότερα από αυτά είναι απλά πανέξυπνα. Μάλιστα ένα από τα έργα του περιλαμβάνει και μια Ελληνική δραχμή, η οποία πλένεται και γυαλίζεται.
 
Αγαπημένο του υλικό δείχνει να είναι το φερμουάρ, το οποίο χρησιμοποιεί σε αρκετά έργα. Παρότι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι τα έργα αυτά είναι προϊόν Photoshop, η αλήθεια είναι ότι είναι 100% χειροποίητα
 
έργα τέχνης πάνω σε πέτρες
έργα τέχνης πάνω σε πέτρες
 
Αν θέλετε να δείτε όλα του τα έργα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του εδώ (είναι και στα Αγγλικά). Eνώ αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πως δημιουργεί τα έργα του και ίσως να εμπνευστείτε, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο στο Vimeo (είναι λίγο μεγάλο)
 
 

 

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments