Unboxing – Parkside PAS 7.2 A1 – Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι

0
 
Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι Parkside PAS 7.2

Το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι PARKSIDE PAS 7.2 A1 είναι ένα μικρό ερασιτεχνικό κατσαβίδι που προορίζεται για μικρές δουλειές. Είναι λίγο μεγαλύτερο και πιο δυνατό από το μικρότερο αδελφάκι του, το αντίστοιχο στα 3.6V.  Η τιμή του ήταν περίπου 23 Ευρώ (06/08/2015).

 
Σημείωση
Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Πρόκεται για άρθρο unboxing. Το προϊόν αγοράστηκε κανονικά από επίσημο κατάστημα πώλησης, καινούργιο και σε κλειστή συσκευασία. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής πώλησης ή το σέρβις αυτού του προϊόντος.
 
 Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του σύμφωνα με τον κατασκευαστή
 
Parkside PAS 7.2 A1
Μπαταρία
Τάση7.2V
ΤεχνολογίαΙόντων Λιθίου (Li-Ion)
Χωρητικότητα 1.3 Αμπερώρια
ΦορτιστήςΦορτιστής με διάρκεια φόρτισης περίπου 3 ώρες
Ροπή και ταχύτητα περιστροφής
Ρυθμίσεις ροπής6
Μέγιστη Ροπή10Nm
Ταχύτητα ρελαντί0-260 περιστροφές το λεπτό
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης62.3dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος73.3dB ± 3dB
Δονήσεις Βίδωμα0,253 m/s2 ± 1,5 m/s2
Φορτιστής
Τάση εξόδου9.5V – 500mA
Κλάση προστασίαςΙΙ
Είδος προστασίας IPXO
Λοιπά χαρακτηριστικά
Υποδοχή εργαλείου 1/4 της ίντσας (6.35 χιλιοστά) εξάγωνο
Βάρος0.575 κιλά
Εγγύηση3 χρόνια
ΠρόσθεταΕνσωματωμένος φακός Led
9 bit και 1 προέκταση
Πρακτικό βαλιτσάκι μεταφοράς
Μαλακή λαβή
Φωτεινή ένδειξη με 3 LED της κατάστασης της μπαταρίας
 

Εντυπώσεις για PARKSIDE PAS 7.2

Η Parkside έχει κυκλοφορήσει ένα διαφορετικό εργαλείο για σχεδόν όλους τους κοινούς τύπους των κατσαβιδιών/δράπανων. Το PARKSIDE PAS 7.2 Α1, είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά κατσαβίδια που έχει βγάλει. Το ακριβώς επόμενο μοντέλο είναι το 10.8 μικρό δραπανοκατσάβιδο.
Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι Parkside PAS 7.2

 

To κόστος του ήταν περίπου 23 ευρώ. Η κατασκευή δείχνει στιβαρή, χωρίς κάτι που να φαίνεται προβληματικό εκ πρώτης όψης. Το μόνο σημείο που είναι λίγο ελαττωματικό, είναι το κεντράρισμα του άξονα περιστροφής. Με μικρό bit δεν φαίνεται κάτι, αλλά με μεγάλη προέκταση  έχανε λίγο.

Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι Parkside PAS 7.2

Οι διαστάσεις του είναι περίπου 180 χιλιοστά μήκος, 150 χιλιοστά ύψος και 45-50 χιλιοστά πλάτος (είναι λίγο πιο μεγάλο στο μέρος του μοτέρ). Το βάρος του είναι 0.575 κιλά.

Σύγκριση Parkside κατσαβιδιού 7.2v και 3.6v
Το 3.6V δεξιά αρκετά ταλαιπωρημένο, δουλεύει ικανοποιητικά μετά από σχεδόν 5 χρόνια
Έχει περίπου το διπλάσιο μέγεθος και βάρος από το 3.6V αλλά είναι αισθητά πιο δυνατό και έχει και 6 επιλογές ροπής. Έχει μέγιστη ροπή 10 Nm, το οποίο είναι σχετικά καλό νούμερο για τέτοιο μέγεθος. Έτσι μπόρεσε έστω και με λίγη δυσκολία να βιδώσει μια ξυλόβιδα 5χ50 χωρίς προτρύπημα. Για μια πρόχειρη σύγκριση το αντίστοιχο 18V της Parkside έχει 35Nm μέγιστη ροπή.
Parkside_PAS_72C2_A1_16_v1
 
Φυσικά έχει μόνο μία ταχύτητα, για βίδωμα, με 260 στροφές ανά λεπτό. Έχει ενσωματωμένο φακόLED που ενεργοποιείται με το πάτημα της σκανδάλης, και ο οποίος σας δίνει ένα σχετικά καλό φωτισμό της περιοχής που εργάζεστε. 
Parkside_PAS_72C2_A1_8_v1Parkside_PAS_72C2_A1_37_v1
 
 
Η μπαταρία του είναι 7.2 V στα 1.3 αμπερώρια, δεν είναι ούτε μεγάλη αλλά ούτε και μικρή. Είναι φυσικά Ιόντων λιθίου (6×1.2V) κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχει αποφόρτιση, φαινόμενα μνήμης και όλα τα αρνητικά των παλαιότερου τύπου μπαταριών. Δυστυχώς ο φορτιστής του είναι απλός και όχι ταχυφορτιστής και θέλει περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως τη συσκευή. Στο πάνω μέρος έχει 3 φωτάκια LED που σας δείχνουν πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία.
Parkside_PAS_72C2_A1_2_v1
 
Στη συσκευασία θα βρείτε ένα πλαστικό βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και 9 bits και 1 προέκταση για τα bit.
Parkside_PAS_72C2_A1_38_v1Parkside_PAS_72C2_A1_35_v1
 

 

Φυσικά όπως όλα τα προϊόντα Parkside συνοδεύεται από βιβλίο οδηγιών στα Ελληνικά και από εγγύηση 3 ετών με την απόδειξη αγοράς.

Θετικά

 • Σχετικά δυνατό για το μέγεθός του
 • 6 ρυθμίσεις ροπής
 • Ενσωματωμένο LED και ένδειξη φόρτισης μπαταρίας
 • Πρακτικό βαλιτσάκι
 • 9 μπιτ και μία προέκταση
 • Εγγύηση 3 χρόνια

Αρνητικά

 • Δεν είναι τόσο πρακτικό όσο το μικρότερο μοντέλο των 3.6V (πχ δεν μπαίνει σε τσέπη παντελονιού)
 • Αν δεν έχετε μεγάλη παλάμη, δε μπορείτε να κάνετε καλό πιάσιμο, καθώς στο σημείο της λαβής είναι σχετικά μεγάλο

Συνοψίζοντας

Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι Parkside PAS 7.2

To PARKSIDE PAS 7.2 Α1 είναι ένα ερασιτεχνικό εργαλείο που προορίζεται για μικρές εργασίες. Είναι σχετικά δυνατό για το μέγεθός του και έτσι μπορεί να βιδώσει άνετα ακόμα και μεγάλες βίδες σε ξύλο χωρίς προτρύπημα. Οι ρυθμίσεις ροπής που έχει σας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξετε τη σωστή για κάθε εργασία έτσι ώστε να μην καταστρέψετε ποτέ κάποια βίδα.
Η τιμή του είναι αρκετά καλή και παρέχετε βαλιτσάκι μεταφοράς καθώς και 10 προσαρτήματα (9 bit και 1 προέκταση).

Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι ίσως δεν είναι τόσο απαραίτητο για τους περισσότερους. Ο βασικός λόγος είναι το μέγεθος του καθώς δεν είναι τόσο μικρό, για μικρό κατσαβίδι. Το αντίστοιχο κατσαβίδι 3.6V της Parkside έχει περίπου το μισό μέγεθος και βάρος και μπορεί να μπει εύκολα και σε μια τσέπη τζιν. Αυτό δεν μπορεί. Φυσικά είναι πολύ πιο δυνατό, αλλά πιο δυνατό ακόμα είναι και το 10.8V το οποίο έχει και την επιλογή του τρυπήματος, καθώς έχει 2 ταχύτητες. Με λίγα λόγια, το 3.6V και το 10.8V θα σας λύσουν τα χέρια,  αυτό είναι ένα ενδιάμεσο εργαλείο που ίσως δεν είναι τόσο απαραίτητο αν έχετε ήδη τα 2 παραπάνω. Φυσικά για κάποιον που δεν έχει τα 2 παραπάνω επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια ή που θέλει ένα μικρό και ελαφρύ κατσαβίδι με καλή ροπή, μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο.


 

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να έχετε υπόψιν σας

 • Η εγγύηση του εργαλείου, όπως και σε όλα τα Parkside, είναι 3 χρόνια. Η εγγύηση απαιτεί την απόδειξη αγοράς η οποία είναι θερμική. Έτσι καλό είναι να την φυλάξτε σε μια αεροστεγή συσκευασία, σε κάποιο ασφαλές μέρος γιατί μπορεί να γίνει λευκή αν την αφήσετε εκτεθειμένη, πολύ νωρίτερα από τα 3 χρόνια
 • Το Service για τo κάθε προϊόν Parkside αναφέρεται στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Αν το έχετε χάσει ή για κάποιο λόγο έχει αλλάξει μετά από χρόνια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl και να ζητήσετε να σας κατευθύνουν στο επίσημο σέρβις για το εργαλείο αυτό. 
 • Για περισσότερα άρθρα στην σελίδα, σχετικά με εργαλεία Parkside μπορείτε να δείτε εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως τρυπάμε μέταλλο σωστά. Τρυπάνια, στροφές και ότι άλλο πρέπει να γνωρίζετε.
Επόμενο άρθροΕπίπεδο φωτιστικό τοίχου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια