Αυτοσχέδια μπετονιέρα (καρότσι)

0
 
αυτοσχέδια μπετονιέραΜια μικρή αυτοσχέδια μπετονιέρα τύπου καρότσι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από παλιά εξαρτήματα παρουσίασε σήμερα το hackaday. Η μπετονιέρα είναι μια σχετικά απλή κατασκευή που ουσιαστικά έχει ένα μεγάλο κάδο μίξης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο περιστρέφει τον κάδο.
 

Λόγω του μεγάλου βάρους που έχει το μπετό (1 κυβικό μπετό, ζυγίζει περίπου 2 μισή τόνους), το υλικό που μπορεί να αντέξει ο κάδος, εξαρτάται από το υλικό που έχει φτιαχτεί ο κάδος και τη δύναμη του μοτέρ.
 
Βέβαια οι ηλεκτρικές μπετονιέρες είναι σχετικά οικονομικές 150-400 ευρώ για τις απλές ερασιτεχνικές, και έτσι δεν υπάρχουν πολλές προσπάθειες κατασκευής μιας αυτοσχέδιας.
 
 IMAG0527
Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν απλά υλικά με μόνη εξαίρεση τα γρανάζια, τα οποία είναι ξύλινα φτιαγμένα σε CNC.
Τα βασικά υλικά εκτός από τα (ξύλινα γρανάζια) ήταν
  • Πλαστικό βαρέλι
  • ρόδες ποδηλάτου
  • μοτέρ με ιμάντα κίνησης
  • αρκετά κομμάτια ξύλο 
Σίγουρα δεν είναι η ευκολότερη κατασκευή, αλλά όποιος έχει τις γνώσεις και τα απαραίτητα υλικά αξίζει να ασχοληθεί.
 
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.