Αυτοσχέδια μπετονιέρα (καρότσι)

0
αυτοσχέδια μπετονιέραΜια μικρή αυτοσχέδια μπετονιέρα τύπου καρότσι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από παλιά εξαρτήματα παρουσίασε σήμερα το hackaday. Η μπετονιέρα είναι μια σχετικά απλή κατασκευή που ουσιαστικά έχει ένα μεγάλο κάδο μίξης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο περιστρέφει τον κάδο.

Λόγω του μεγάλου βάρους που έχει το μπετό (1 κυβικό μπετό, ζυγίζει περίπου 2 μισή τόνους), το υλικό που μπορεί να αντέξει ο κάδος, εξαρτάται από το υλικό που έχει φτιαχτεί ο κάδος και τη δύναμη του μοτέρ.

Βέβαια οι ηλεκτρικές μπετονιέρες είναι σχετικά οικονομικές 150-400 ευρώ για τις απλές ερασιτεχνικές, και έτσι δεν υπάρχουν πολλές προσπάθειες κατασκευής μιας αυτοσχέδιας.
 IMAG0527
Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν απλά υλικά με μόνη εξαίρεση τα γρανάζια, τα οποία είναι ξύλινα φτιαγμένα σε CNC.
Τα βασικά υλικά εκτός από τα (ξύλινα γρανάζια) ήταν
  • Πλαστικό βαρέλι
  • ρόδες ποδηλάτου
  • μοτέρ με ιμάντα κίνησης
  • αρκετά κομμάτια ξύλο
Σίγουρα δεν είναι η ευκολότερη κατασκευή, αλλά όποιος έχει τις γνώσεις και τα απαραίτητα υλικά αξίζει να ασχοληθεί.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Low-Badget Laptop από την HP 14r206nv
Επόμενο άρθροΚάντε σπείρωμα σε σωλήνα, με ένα βιδολόγο χειρός με κουκουνάρες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια