Unboxing – Θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1

0
Unboxing θερμόμετρο υπερύθρων powerfixΤο θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1, είναι ένας ψηφιακός μετρητής θερμότητας εξ’ αποστάσεως. Με κόστος γύρω στα 25 ευρώ είναι μια πολύ οικονομική λύση αν θέλετε μετρητή θερμότητας. Είναι φορητός και δουλεύει με τη χρήση 9V μπαταρίας. Μετράει θερμοκρασίες από -40 έως 220 βαθμών Κελσίου. Είναι ιδανικός για γρήγορες μετρήσεις θερμότητας ή για μετρήσεις σε δυσπρόσιτα μέρη. 
Κύρια χρήση είναι για να βρίσκουμε διαρροές θερμότητας σε κλειστούς χώρους αλλά μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τη θερμοκρασία σε όποια επιφάνεια θέλετε.
Επισήμανση
Το άρθρο αυτό δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Ανήκει στην κατηγορία unboxing, αξιολόγηση και κριτική σε καινούργιο προϊόν. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις αυτού του προϊόντος. 

 

Τι περιλαμβάνει η συσκευασία

 

DSC02213Η συσκευασία περιλαμβάνει 

  • Το θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1
  • Μια μπαταρία 9V
  • Βιβλίο χρήσης

Χαρακτηριστικά θερμομέτρου

  • Εύρος μέτρησης -40 έως 220 βαθμούς Κελσίου
  • Φορητό με χρήση μπαταρίας 9V
  • D:S = 8:1
  • Οθόνη LCD με τριπλό χρωματισμό
  • Ακουστικά σήματα

Πως λειτουργούν τα θερμόμετρα με υπεριώδες ακτινοβολία

 
Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή αν και βασίζεται σε λίγο πολύπλοκους νόμους της φυσικής. Με απλά λόγια, χρησιμοποιεί την ιδιότητα των σωμάτων να εκπέμπουν υπεριώδες ακτινοβολία και με τη χρήση ενός φακού, που διαθέτει πάντα, εστιάζει την υπεριώδες ακτινοβολία σε ένα αισθητήρα, ο οποίος τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια και τη μετράει. Η υπεριώδες ακτινοβολία είναι μια ακτινοβολία μη ορατή από το ανθρώπινο μάτι.
 
Δεν χρειάζεται καθόλου επαφή για να γίνει η μέτρηση και μπορεί να γίνει ακόμα και από πολύ πολύ μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά όσο μεγαλώνει η απόσταση τόσο πιο καλός και μεγάλος πρέπει να είναι ο μετρητής, για να είναι ακριβείς οι μετρήσεις.
 
 

Πως λειτουργεί το θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1

 
DSC02215To PTSI 9 A1 είναι παρόμοιο με τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα. 
Τα βασικά του στοιχεία είναι τα εξής
 

Η σκανδάλη η οποία θέτει σε λειτουργία το μηχάνημα
Ο φακός εστίασης ο οποίος μετράει την υπεριώδες ακτινοβολία
Το λέιζερ ένδειξης, το οποίο σας βοηθάει να βλέπετε ποιο σημείο μετράτε
Η LCD οθόνη ένδειξης στην οποία βλέπετε τις μετρήσεις
Πλήκτρα επιλογής, με τα οποία επιλέγετε την ακρίβεια μέτρησης μεταξύ της θερμοκρασία αναφοράς και της θερμοκρασία που μετράτε και τη μονάδα μέτρησης (Κελσίου/Φαρενάιτ)

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή. Αρχικά επιλέγετε τη μονάδα μέτρησης της θερμότητας που θέλετε και απλώς πατάτε τη σκανδάλη, εστιάζοντας στο σημείο που θέλετε να μετρήσετε. Όσο πιο κοντά είναι η απόσταση τόσο πιο ακριβής η μέτρηση. 
 
Η μέτρηση είναι μέτρηση επιφανείας πάντα. Οπότε ότι μετράτε είναι η θερμοκρασία την οποία έχει το σώμα στη επιφάνεια και όχι εσωτερικά.
Έτσι για παράδειγμα αν δοκιμάσετε το μηχάνημα πάνω στο πόδι σας, η θερμοκρασία δεν θα είναι 36 και κάτι όπως είναι η εσωτερική μας θερμοκρασία, αλλά χαμηλότερη που θα είναι η θερμοκρασία του δέρματος σε εκείνο το σημείο.
 


Τι θα πρέπει να προσέξετε

Μερικά αντικείμενα δεν μπορούν να μετρηθούν με ακρίβεια

Αν και μπορεί να μετρήσει τα περισσότερα σώματα με σχετικά καλή ακρίβεια, δεν μπορεί όλα. Έτσι για παράδειγμα αν προσπαθήσετε να μετρήσετε την επιφάνεια μιας ανοξείδωτης κατσαρόλας, οι μετρήσεις σας θα διαφέρουν αρκετά από τις πραγματικές. 

Το λέιζερ είναι επικίνδυνο

 

DSC02221

Το μηχάνημα είναι ασφαλές για χρήση οπουδήποτε εκτός από μάτια. Και αυτό γιατί έχει τη ακτίνα λέιζερ ένδειξης. Αν έρθει σε άμεση επαφή με τα μάτια κάποιου, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, γιαυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν υπάρχουν άτομα στο οπτικό πεδίο του μετρητή.

Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά

Αν θέλετε μέτρηση με ακρίβεια δεκαδικού, τότε θα πρέπει να φέρετε το μετρητή όσο πιο κοντά στο σημείο που θέλετε να μετρήσετε. Αν και μπορείτε να κάνετε μέτρηση από απόσταση αρκετών μέτρων με ακρίβεια μονάδας.

Φακός εστίασης και πεδίο μέτρησης

Ο φακός εστίασης πρέπει να είναι καθαρός και να μην είναι καλυμμένος με σκόνες ή λίπη. Επίσης το πεδίο μέτρησης θα πρέπει να είναι καθαρό και η ατμόσφαιρα να μην έχει νέφη και ατμούς για να είναι σωστή η μέτρηση.
 


 

Συνοψίζοντας

Το θερμόμετρο υπερύθρων Powerfix PTSI 9 A1 είναι ένα αρκετά οικονομικό μοντέλο, με τιμή κατά πολύ μικρότερη από επώνυμα μοντέλα. Οι λειτουργίες τις οποίες διαθέτει είναι ικανοποιητικές και οι μετρήσεις οι οποίες κάνει αρκετά καλές. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει ένας μετρητής υπεριώδους ακτινοβολίας αλλά και όλες τις αδυναμίες επίσης.
 
Στα θετικά η πολύ χαμηλή τιμή, οι επιλογές ευαισθησίας τις οποίες έχει, η ευδιάκριτη οθόνη και η δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας αναφοράς με άμεσο οπτικό και ηχητικό αποτέλεσμα, 3 χρόνια εγγύηση
 
Στα αρνητικά δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί το λέιζερ, δεν περιλαμβάνει θήκη όπως ανταγωνιστικά μοντέλα και το εύρος μέτρησης δεν είναι αρκετά μεγάλο.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάθετος κήπος, 10 όμορφες ιδέες για να ξεκινήσετε και εσείς έναν σήμερα
Επόμενο άρθρο10 πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητα χερούλια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια