Πως μπορείτε να βάψετε το χαλάκι της εξώπορτας

0
πως θα βάψετε το χαλάκι της εξώπορτας
Τα χαλάκια για την εξώπορτα, συνήθως είναι μονόχρωμα, χωρίς κάποιο σχέδιο. Κάποιες φορές έχουν τυπωμένο κάποιο μονόχρωμο χαιρετισμό ή κάποιο άλλα, αλλά τα σχέδια τους είναι περιορισμένα και δεν είναι καθόλου απίθανο να ανακαλύψετε ότι σε έναν όροφο μιας πολυκατοικίας, όλα τα χαλάκια είναι ακριβώς ίδια.
 
Όμως μπορείτε πολύ εύκολα να τους δώσετε το δικό σας στυλ με λίγο χρώμα. Τα ψάθινα χαλάκια μπορεί να βαφούν πολύ εύκολα  και με σχετικά μόνιμα αποτέλεσμα, με λίγο ακρυλικό σπρέι.
 
Αν βαφεί καλά και το αφήσετε να στεγνώσει μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. Τα ακρυλικά σπρέι είναι σχετικά φτηνά και κοστίζουν 3-5 ευρώ περίπου. Υπάρχουν σε δεκάδες αποχρώσεις και έτσι μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και ακρυλικό χρώμα με πινέλο ή ρολό. Με την χρήση χαρτοταινίας ή στένσιλ μπορείτε να κάνετε μοναδικά σχέδια.
 
Τα πλαστικά χαλάκια δεν βάφονται το ίδιο καλά με τα ψάθινα. Θα χρειαστείτε ειδικό αστάρι για μονιμότερα αποτελέσματα πάνω σε πλαστικό.

 

Έτσι με ένα απλό ψάθινο χαλάκι, λίγο φαντασία, αρκετή όρεξη και ένα σπρέι μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά χαλάκια.

 
Δείτε διάφορες ιδέες από DIY χαλάκια για να πάρετε κάποια ιδέα.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.