Μερικές από τις καλύτερες ομιλίες του TedΧ που όλοι πρέπει να δείτε

0

 

Το ΤedX είναι μια σειρά events, που γίνονται σε διάφορα σημεία του κόσμου, παρουσιάζοντας ομιλίες από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Ιδρύθηκε το 1984 από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Stapling Foundation και για περισσότερα από 20 χρόνια φιλοξενείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου. 

Αν και είναι λίγο αμφιλεγόμενο το TedX και υπάρχει αρκετός αντίλογος για αυτό,υπάρχει κάτι το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο. Έχει φιλοξενήσει μερικούς πολύ σημαντικούς ομιλητές που έχουν δώσει εκπληκτικές ομιλίες.Ομιλίες ικανές να σου αλλάξουν,μέσα στα λίγα λεπτά που συνήθως διαρκούν,τον τρόπο σκέψης για αρκετά θέματα.
 

Λίγα λόγια για τις ομιλίες

Οι ομιλίες συνήθως διαρκούν περίπου 10-30 λεπτά και εκτός από το event υπάρχουν και σε μορφή βίντεο στο Youtube και στη επίσημη ιστοσελίδα του Tedx.
Στις περισσότερες ομιλίες υπάρχει και απομαγνητοφωνημένο κείμενο από τις ομιλίες στα Αγγλικά καθώς και υπότιτλοι σε αρκετές γλώσσες,μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά.
Φιλοξενούνται κάθε χρόνο σε αρκετές πόλεις του κόσμου. Στην Ελλάδα έχει φιλοξενηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
Η είσοδος στις ομιλίες δεν είναι δωρεάν. Αναλόγως το μέρος και τη ομιλία μπορεί να είναι από σχετικά οικονομικό έως αρκετά ακριβό.

Μερικές από τις καλύτερες ομιλίες στο Ted

1. Ken Robinson : Πως το εκπαιδευτικό σύστημα σκοτώνει τη δημιουργικότητα

Η πρώτη ομιλία είναι από τον Κεν Ρόμπινσον,έναν Άγγλο συγγραφέα,ομιλητή και σύμβουλο σε θέματα τέχνης στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι ίσως η πιο δημοφιλή ομιλία στο Ted.com. Εξηγεί με έναν απολαυστικό τρόπο πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα διεθνώς, όχι μόνο δεν αναπτύσσει τη δημιουργικότητα των μαθητών,αλλά προσπαθεί να την περιορίσει.Μια ομιλία που σίγουρα όλοι πρέπει να δούμε.

Προηγούμενο άρθροΠως βάφουμε γυάλινα βάζα με μία απλή μέθοδο
Επόμενο άρθρο10 πρωτότυπες ιδέες για DIY επαγγελματικές κάρτες

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια