Οι κολλητικές ταινίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πλέον. Καθημερινά όλοι χρησιμοποιούμε κάποια. Για κάθε χρήση που μπορεί να φανταστούμε υπάρχει μια αντίστοιχη κολλητική ταινία.
 
Υπάρχουν δεκάδες είδη κολλητικής ταινίας στη αγορά. Κάποια είναι αρκετά γνωστά στο ευρύ κοινό, κάποια όχι τόσο. Τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν είναι πάρα πολλά.
 

Η ιστοσελίδα δεν είναι e-shop και δεν πωλεί κάποιο από τα προϊόντα που θα δείτε παρακάτω. Το παρόν άρθρο είναι ένας οδηγός ώστε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα της κάθε κολλητικής ταινίας καθώς και να ανακαλύψετε κάποιες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν. Οι περισσότερες από αυτές κυκλοφορούν (όχι όλες δυστυχώς) στην Ελληνική αγορά και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στα καταστήματα που αναφέρονται κάτω από κάθε ταινία. Αν ψάχνετε κάποια και δεν μπορείτε να την βρείτε, μπορείτε να στείλετε email στο info@supereverything.gr ή να γράψετε κάποιο σχόλιο και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να την εντοπίσετε. 

Μενού επιλογής

Πίσω
Επόμενο

κολλητικες Ταινίες Γενικής Χρήσης

 

 

 

Χαρτοταινία

 
ΧαρτοταινίεςΈνα από τα 2 πιο διαδεδομένα είδη ταινίας. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη και χρώματα με πιο συχνό το λευκό (γενικής χρήσης) και το μπλε (βαψίματος) αλλά υπάρχει και σε πολλά άλλα. Έχει διάφορες ποιότητες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία.
 
Κάποιες αντέχουν έως και 150 βαθμούς Κέλσιου, κάποιες είναι ανθεκτικές στις εξωτερικές συνθήκες, κάποιες σε χημικά. Οι διαφορές μεταξύ λευκής και μπλε χαρτοταινίας,είναι δύο.Η μπλε χαρτοταινία έχει μεγαλύτερη αντίσταση στη UV ακτινοβολία και έτσι μπορεί να εκτεθεί για περισσότερο διάστημα στο ήλιο,χωρίς να καταστραφεί.
 
Η άλλη διαφορά είναι ότι η μπλε χαρτοταινία αποκολλάται πιο εύκολα αν μείνει για λίγο χρονικό διάστημα. Ιδιότητα που την κάνει ιδανική για το βάψιμο, καθώς δε φεύγει μαζί με τη χαρτοταινία και το χρώμα. Αν με το καιρό σας έχουν ξεραθεί και αποκολλώνται δύσκολα, μπορείτε να δείτε εδώ ένα πολύ εύκολο τρόπο για να τις κάνετε σαν καινούργιες.

 

Χαρακτηριστικά

 • Δε αφήνει υπολείμματα στα πιο πολλά υλικά.Η μπλε έχει ευκολότερη αποκόλληση αν μείνει για μικρό χρονικό διάστημα.
 • Χαμηλό κόστος
 • Διάφορα πλάτη και χρώματα.
 • Εύκολο κόψιμο
 • Αντέχει συνήθως έως τους 80 βαθμούς Κελσίου,αλλά υπάρχουν και ειδικές που αντέχουν έως 150.
 • Η μπλε είναι ανθεκτική στη UV ακτινοβολία

Χρήση

Σε τοίχο,γυαλί,χαρτί. Την χρησιμοποιούμε συνήθως στο βάψιμο(τη μπλε), για κάλυψη των επιφανειών που δε θέλουμε να βαφούν, καθώς επίσης και στη συσκευασία.

Που θα την βρείτε

Σχεδόν παντού. Βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη χαρτικής, συσκευασίας, χρωματοπωλεία, κατασκευών, σούπερ μάρκετ….

Τιμή : Οικονομική. Ξεκινάει από 0.5 ευρώ και φτάνει ως 5 ευρώ για τις αρκετά μεγάλες.


Κολλητική ταινία γραφείου (Σελοτέιπ)

 

Sellotape-Desk-Dispenser-500Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη από πολύ μικρή έως πολύ μεγάλη. Υπάρχουν οι θορυβώδεις και οι αθόρυβες. Δε αφήνει πολλά κατάλοιπα κατά τη αφαίρεση.

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Διάφανη
 • Καλή χρήση στο χαρτί
 • Αρκετά μεγέθη

Χρήση

Κυρίως σε δουλειές γραφείου,σε χάρτινες επιφάνειες η γυαλί.

Τιμή : Οικονομική.Ξεκινάει από 0,1 ευρώ και φτάνει ως και τα 3 ευρώ το πολύ


 

Ταινία Magic (Ice Tape)

 

getDynamicImageΕίναι ένα είδος ταινίας σελοτέιπ που έχει τη ιδιότητα να είναι αόρατη όταν είναι πάνω στο χαρτί.
Έχει τις ίδιες χρήσεις που έχει η ταινία σελοτέιπ. Κάποιες προσφέρουν και τη δυνατότητα να γράψεις πάνω τους.
Ανεξίτηλος μαρκαδόρος πάνω σε ice tape.

Χαρακτηριστικά

 • Αόρατη
 • Καλή χρήση στο χαρτί
 • Σε μερικές μπορείς να γράψεις πάνω τους

Χρήση

Κυρίως σε δουλειές γραφείου,σε χάρτινες επιφάνειες η γυαλί.

Που θα την βρείτε

Κυρίως σε βιβλιοπωλεία, φωτοτυπάδικα καθώς και καταστήματα γραφικής ύλης.

Τιμή : Οικονομική


 

Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης (δαπέδου)

 

652660Είναι ένα από τα δύο βασικά είδη των ταινιών διπλής όψεως. Είναι λεπτές ανθεκτικές στη υγρασία. Κατάλληλες για στερέωση μοκετών ή χαρτιού. Δεν αφήνουν κατάλοιπα κατά τη αποκόλληση και υπάρχουν σε αρκετά είδη και χρώματα.Βγαίνουν και σε υφασμάτινες.
Δε αντέχουν αρκετό βάρος.

Χαρακτηριστικά

 • Κολλητική και στις δυο μεριές
 • Δε αφήνει κατάλοιπα
 • Πολύ μικρό πάχος

Χρήση

Για αφίσες στο τοίχο, μοκέτες στο πάτωμα, χαρτοκατασκευες.

 

Που θα την βρείτε

Σε σούπερ μάρκετ, σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα κατασκευών και καταστήματα με είδη κιγκαλερίας.

 

Τιμή : Οικονομική.Έως 5 ευρώ το πολύ


Ταινία Διπλής Όψεως (Μοντάζ)

 
montageΕίναι πιο ισχυρές από αυτές του δαπέδου και αντέχουν καλύτερα στις καιρικές συνθήκες. Είναι αφρώδεις και υπάρχουν αρκετές ποιότητες για διαφορετικές χρήσεις. Κύρια χρήση τους είναι η στερέωση αντικειμένων στο τοίχο. Εκτός από τα επιμέρους χαρακτηριστικά έχουν δυο βασικές κατηγορίες. Εσωτερικών χώρων και εξωτερικών.Αυτές των εξωτερικών έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις κλιματικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά

 • Μεγάλη αντοχή
 • Πλάθεται
 • Δε αφήνει σημάδια

Χρήση

Στερέωση βαριών αντικειμένων σε κάθετες επιφάνειες. Αναλόγως τη ποιότητα και τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάδρα,καθρέφτες,ταμπέλες, και γενικά στερέωση πιο βαριών αντικείμενων.
 

 

Ταινία Υφασμάτινη γκρι (Duct Tape)

 

CE9ACEBFCEBBCEBBCEB7CF84CEB9CEBACEADCF82_CEA4CEB1CEB9CEBDCEAFCEB5CF82_12_v1
Πολύ ισχυρή ταινία που παίρνει το όνομα της από τη πλεκτή κατασκευή της. Συνήθως διατίθεται σε λευκό, γκρίζο η μαύρο χρώμα.Είναι αδιάβροχη και αρκετά κολλώδης. Στην φετινή σεζόν των Mythbusters είχαν αφιερώσει ένα επεισόδιο στην υφασμάτινη ταινία και τις ατέλειωτες χρήσεις της. Η κόλλα της είναι από καουτσούκ και γιαυτό αφήνει υπολείμματα κατά τη αφαίρεση, ιδίως αν μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Αν και πιο συνηθισμένη είναι η απλή η γκρι, υπάρχουν διάφορες ποιότητες. Έτσι μπορείτε να βρείτε και κάποιες που έχουν περισσότερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εξωτερικής χρήσης) ή κάποιες που έχουν μεγαλύτερη αντοχή και συγκράτηση (heavy duty).

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Εξαιρετική αντοχή
 • Αρκετά κολλώδης
 • Αδιάβροχη
 • Ανθεκτική έως 100 βαθμούς.

Χρήση

Γενική χρήση, βιβλιοδεσία, διακόσμηση, σωληνώσεις, επισκευή…..

Που θα την βρείτε

Την απλή υφασμάτινη ταινία θα την βρείτε σχεδόν παντού. Τις υπόλοιπες μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Τιμή : Οικονομική Λιγότερο από 5 ευρώ (η απλή συνήθως 2-3 ευρώ, ενώ οι εξωτερικής χρήσης λίγο ακριβότερες).

 

 

Ταινία υφασμάτινη μαύρη (Gaffer tape)

 
gaffer-tapeΑν και μοιάζει με τη duct tape, καθώς είναι και αυτή υφασμάτινη, έχει μια μεγάλη διαφορά. H κόλλα που έχει είναι από συνθετικό υλικό και όχι από rubber όπως η duct tape. Έτσι μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς υπολείμματα σε αντίθεση με τη duct tape. Είναι παραδοσιακά μαύρη, αλλά βγαίνει και σε άλλα χρώματα και βγαίνει σε γυαλιστερή, σαγρέ ή ματ επιφάνεια. Έχει αντοχή στις μεσαίες θερμοκρασίες και είναι αδιάβροχη.

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Εύκολη αποκόλληση
 • Αδιάβροχη
 • Βγαίνει σε ματ / σαγρέ / γυαλιστερή
 • Ανθεκτική έως 100 βαθμούς.

Χρήση

Γενική,χρησιμοποιείται κυρίως όταν είναι για μη μόνιμη χρήση και δε θέλουμε να υπάρχουν κατάλοιπα κατά τη αφαίρεσή της.
 
Τιμή : Οικονομική.Έως 4 ευρώ το πολύ


Ταινία Πολυαιθυλενίου

 
poliethileniouΕίναι μια ταινία γενικής χρήσης που έχει διάφορες εφαρμογές. Κύρια χαρακτηριστικά της, η ελαστικότητα της και οι αντοχές της σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικά

 • Μη διαβρωτική
 • Ανθεκτική στην τριβή 
 • Εύπλαστη
 • Ελαστική (αντέχει έως και 250-300% του μήκους)
 • Αντοχή στη φθορά
 • Καθαρή αφαίρεση
 • Διατηρούν το χρώμα για αρκετό καιρό
 • Εύκολη στην εφαρμογή και ευέλικτη
 • Ανθεκτικό στην υγρασία 
 • Πολλά χρώματα
 • Παραμένει εύπλαστη έως και τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου

Χρήση

Γενική 

 
Τιμή : Οικονομική/Μέτρια

 
Πίσω
Επόμενο
Προηγούμενο άρθροΟδηγός μαγειρέματος λαχανικών
Επόμενο άρθροΣβόλοι σπόρων από χαρτοπολτό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
11 Comments
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
admin

Υποθέτω ότι εννοείται τσόχα σαν και αυτές που έχουν τα χαρτοπαιχτικά τραπέζια. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταινία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια ταινία διπλής όψης. Οποιαδήποτε λεπτή ταινία διπλής όψης θα κάνει, αλλά αν επιλέξετε κάποια αρκετά δυνατή και ανθεκτική, τότε σίγουρα θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Για να έχετε καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει όσο μεγαλύτερη κάλυψη γίνεται στο τραπέζι,ειδικά αν η τσόχα είναι λεπτή (αν βάλετε μόνο μερικές λωρίδες, τότε με τον καιρό και με την χρήση η τσόχα έχει πιθανώς πρόβλημα στα σημεία που δεν υπάρχει ταινία από κάτω). Αν και νομίζω στην περίπτωση σας, ίσως… Διαβάστε περισσότερα »

Ανώνυμος

ποιο είδος ταινίας κάνει για να τοποθετηθεί πάνω σε τραπέζι ώστε να μην γλιστράει μια τσόχα

admin

Γεια σας Υπάρχουν αρκετές ταινίες που είναι αδιάβροχες, αλλά εφόσον είναι για δέρμα, και ειδικά για τατουάζ, νομίζω μόνο όσες είναι για ιατρική χρήση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.Υπάρχουν αδιάβροχες υποαλλεργικές ιατρικές ταινίες (τύπου τσιρότο) τις βρείτε σε φαρμακεία ή στο internet. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως είναι σχετικά μικρές σε πάχος (1-3 εκατοστά συνήθως) οπότε αν το τατουάζ είναι λίγο μεγάλο θα δυσκολευτείτε ή θα πρέπει να κάνετε κάποιο είδους patch με αδιάβροχο επίδεσμο.Επίσης και οι ταινίες κινησιολογίας είναι υποαλλεργικές και αδιάβροχες και βγαίνουν σε λίγο μεγαλύτερα μεγέθη και σχήματα, απλώς δεν ξέρω αν είναι κατάλληλες για νωπό τατουάζ καθώς… Διαβάστε περισσότερα »

Ανώνυμος

Θελω να καλυψω ενα τατουαζ ωστε να μην βραχει ποια ταινια θα με βοηθησει?

admin

Γεια σας Ναι υπάρχει μαύρη χαρτοταινία (όπως και σε άλλα χρώματα) αλλά δυστυχώς δεν θα βρείτε εύκολα στην Ελληνική αγορά. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν τις λευκές και τις μπλε χαρτοταινίες που είναι για βάψιμο/επισκευές. Οι χαρτοταινίες σε άλλα χρώματα χρησιμοποιούνται κυρίως για καλλιτεχνίες και ντεκόρ και μόνο σε ένα τέτοιο μεγάλο κατάστημα ίσως βρείτε. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες gaffer ταινίες που βγαίνουν εκτός και από υφασμάτινη και σε χάρτινη υφή (σε ματ συνήθως και όχι κρεπ όπως οι κλασσικές χαρτοταινίες) οι οποίες βγαίνουν σε αρκετά χρώματα. Τις έχουν σε καταστήματα ήχου, staging…Ένα e-shop που έχει τέτοιες ταινίες είναι αυτό Βέβαια… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Συγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση. Δυστυχώς το μήνυμα για κάποιο λόγο είχε μπει στα spam.

Οι ταινίες που είναι για εξωτερικό χώρο, πρέπει να έχουν αντοχή στην υγρασία και στην UV ακτινοβολία. Ειδικά η UV ακτινοβολία είναι αυτή που "διαλύει" τα πλαστικά με τον καιρό. Οι Heavy Duty ταινίες έχουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή στην UV ακτινοβολία και κρατάνε για πολύ περισσότερα χρόνια. Η ταινία Gorilla είναι μια αρκετά καλή βαρέος τύπου ταινία με πολύ καλές κριτικές. Φυσικά έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος από τις απλές. Υπάρχει στην Ελληνική αγορά.

Ανώνυμος

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας.
Μαύρη χαρτοταινια. Υπάρχει ? & που?
Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Nikos Dapontes

Ποια είναι η πιο ανθεκτική ταινία για εξωτερική χρήση? Για τύλιγμα σωλήνων κλιματισμού? Οι κοινές pvc ταινίες εντός λίγο ετων…διαλύονται.

admin

Γεια σας, είναι αρκετά κοινή, ειδικά η ασημή. Σίγουρα θα την βρείτε σε καλά καταστήματα σιδερικών και σε υπερκαταστήματα τύπου Praktiker/LeroyMerlin και ίσως σε μεγάλα χρωματοπωλεία και σε καταστήματα που πουλάνε μπουριά.

Υπάρχει φυσικά και σε αρκετά e-shop αλλά λόγω του μικρού κόστους που έχει(1.5-5 ευρώ το πολύ),δεν ξέρω αν σας βολεύει μαζί με τα ταχυδρομικά .

Ανώνυμος

Καλημέρα και συγχαρητήρια για το τόσο ενδιαφέρον σας άρθρο.
Ψάχνω να βρω τη ταινία αλουμινίου της φωτογραφίας αλλά δυστιχώς δεν την εμπορευέται κάποιος από αυτούς που έχω έρθει σε επαφή. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε εσεις;