Απομίμηση ξύλινου πατώματος με χαρτί περιτυλίγματος

0
 

απομίμηση ξύλινου πατώματος με χαρτί περιτυλίγματοςΝομίζω ότι είναι ίσως η πιο έξυπνη ιδέα DIY που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Faux ξύλινο πάτωμα με χαρτί περιτυλίγματος.
Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος,αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό,αν σκεφτείς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και το κόστος τους.

Υλικά

  • Χαρτί περιτυλίγματος
  • Λάδι για πατώματα της αρεσκείας μας
  • Διάφανο  βερνίκι πολυουρεθάνης για πατώματα
  • Κόλλα γενικής χρήσης
  • Στάμπα ψεύτικων νερών ξύλου 
  • Χρώμα ανάλογο με την απόχρωση που θέλουμε

Διαδικασίαcreating-faux-wood-planks-for-floor-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-450x600

Κόβουμε το χαρτί στις κατάλληλες διαστάσεις
how-to-paint-faux-wood-plank-floor-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-450x600Περνάμε το χρώμα πάνω στις ψεύτικες σανίδες
use-faux-bois-tool-for-wood-plank-paper-floor-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-600x800-1Αναλόγως τη απόχρωση που θέλουμε περνάμε το ανάλογο χρώμα πάνω στο χαρτί.
use-wood-graining-tool-to-create-faux-wood-plank-floor-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-600x800Φτιάχνουμε τα νερά πάνω στο ξύλο. Με το ειδικό εργαλείο φτιάχνουμε τα νερά πάνω στο ξύλο. Πρώτα δημιουργούμε τις γραμμές των νερών με τη άκρη του εργαλείου και μετά με τη στάμπα κάνουμε τα ψεύτικα νερά.
Κόλλημα του χαρτιού
Μάλλον αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της εργασίας.
Αφού έχει στεγνώσει το βερνίκι στο χαρτί,ετοιμάζουμε τη κόλλα σε ένα κουβά. Όταν η κόλλα είναι έτοιμη ρίχνουμε λίγο χρώμα όμοιας απόχρωσης με το βερνίκι.
Έπειτα βρέχουμε τα χαρτιά μέσα στη κόλλα ώσπου να μουσκέψουν. Όταν μουσκέψουν αρκετά αρχίζουμε να τα κολλάμε προσεκτικά.

 

gluing-down-faux-wood-plank-floor-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-597x800Πέρασμα βερνικιού και πολυουρεθάνης για φινίρισμα

Με ένα πινέλο ή παλιό πανί περνάτε το λάδι πατώματος. Όταν στεγνώσει περνάτε το τελικό βερνίκι για φινίρισμα και καλύτερη προστασία.
 
 how-to-create-a-faux-wood-plank-floor-using-brown-paper-Freckle-Face-Girl-for-Remodelaholic-597x800
Τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Τώρα θα ρωτήσετε, εσείς θα το κάνατε; Η απάντηση είναι σίγουρα δύσκολη. Ίσως.. Δεν δείχνει αρκετά εύκολο και αρκετά μπορεί να πάνε στραβά και να χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή, αλλά το κόστος για όλο αυτό είναι πολύ μικρό και ίσως είναι το πιο «όμορφο» ψεύτικο ξύλινο πάτωμα που έχω συναντήσει. 
 
Οπότε δεν είναι κακή ιδέα να γίνει πρώτα δοκιμαστικά σε μια μικρή επιφάνεια και αν όντως είναι επιτυχές το αποτέλεσμα και κρατήσει για καιρό, να δοκιμάσετε μια πολύ πιο μεγάλη επιφάνεια.
 
Το αρχικό άρθρο (στα αγγλικά) για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα το βρείτε στο Remodelaholic
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠίνακας αλληλογραφίας από παλιό παντζούρι
Επόμενο άρθροLinux – Αλλάξτε εύκολα χρώμα στα εικονίδια των φακέλων (Ubuntu)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια