Αλλαγη Καλωδιου Γκαζιου Σε Σκαπτικο (Lombardini 530)

0
Η αλλαγή του καλωδίου του γκαζιού σε μια σκαπτική μηχανή, είναι κάτι, σχετικά,  πολύ απλό.
Όμως, ίσως αρκετοί που δε έχουν ιδέα πόσο απλό είναι, και μπορεί να φοβούνται να το επιχειρήσουν μόνοι τους.
Το κόστος του καλωδίου είναι 2-3 ευρώ,τα εργατικά όμως από μάστορα, μπορεί να κοστίσουν πολύ περισσότερο.
CEA6CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB10055

Τα καλώδια γκαζιού και συμπλέκτη είναι αρκετά ανθεκτικά και κρατάνε αρκετά χρόνια συνήθως. Αποτελείται από 2 μέρη. Το εσωτερικό συρματόσχοινο και το εξωτερικό πλαστικό προστατευτικό που το προστατεύει από τη οξείδωση.
Κάποιες φορές όμως από τη έκθεση στον ήλιο το πλαστικό περίβλημα “σπάει” και έτσι αρχίζει να σκουριάζει το συρματόσχοινο. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κοπεί.
Το συρματόσχοινο έχει 2 άκρες. Η μια έχει συνήθως ενσωματωμένο τον ακροδέκτη. 
Αναλόγως τη μηχανή διαφέρει στο σχήμα. Η δίκια μου παίρνει το σχήμα “φακή” που μοιάζει ακριβώς όπως μια φακή.
Αυτό κουμπώνει στη ειδική εσοχή, που έχει ο λεβιές γκαζιού. Η άλλη άκρη κουμπώνει στη μηχανή.

Στη δικιά μου μηχανή έχει ένα προστατευτικό καπάκι, το όποιο ξεβιδώνουμε, και στο εσωτερικό βρίσκεται μια βίδα η οποία κουμπώνει το συρματόσχοινο και ελέγχει το γκάζι της μηχανής.
 
Έτσι αν η βίδα ξεβιδωθεί, έχει ένα κενό στο κέντρο της σπείρας της. Εκεί περνάμε το συρματόσχοινο. Πρώτα φυσικά έχουμε κόψει στο κατάλληλο μήκος το συρματόσχοινο. Όταν το περάσουμε αρκετά σφίγγουμε τη βίδα και τραβάμε το συρματόσχοινο με το χέρι για να δούμε αν κούμπωσε.
 

Στη συνέχεια ελέγχουμε το λεβιέ του γκαζιού να δούμε αν δουλεύει.Αν χρειάζεται προσαρμογή το μήκος την κάνουμε. Έπειτα βιδώνουμε το καπάκι και είμαστε έτοιμοι για σκάψιμο πάλι.
Καλό είναι το συρματόσχοινο, να είναι στο μεγαλύτερο μήκος του, προστατευμένο, από το πλαστικό περίβλημα. Το μόνο σημείο το οποίο θα πρέπει να είναι εκτεθειμένο στο συρματόσχοινο είναι το σημείο που κουμπώνει στο λεβιέ του γκαζιού. Εκεί για να αποφύγουμε την οξείδωση, το ψεκάζουμε κατά διαστήματα με λίγο γράσο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚύπελλα φύτευσης κοπρόχωματος
Επόμενο άρθροΦτιάξτε ή επιδιορθώστε ένα καλώδιο δικτύου (ethernet)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια