Review: Πλυστικό Bosch Aquatak 110

0
bosch aquatak 110

Τα πλυστικά μηχανήματα είναι απαραίτητα σε όποιον έχει κήπο και θέλει να πλένει την αυλή ή το αυτοκίνητο. To Bosch Aquatak 110 είναι μία επώνυμη λύση για ερασιτεχνική χρήση. Είναι ένα μικρό πλυστικό και σε ισχύ και σε όγκο και απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν μικρές εργασίες χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Η τιμή του είναι 110 έως 150 ευρώ.

Χαρακτηριστικά Bosch Aquatak 110

ΕταιρίαBosch
ΜοντέλοAquatak 110
Κωδικός3600H76C01
ΚατηγορίαΠλυστικό
Τιμή110-150 ευρώ
Εγγύηση2+1 χρόνια
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τάση λειτουργίας230V~50Hz
Ισχύς1680 WATT
Επιτρεπόμενη πίεση εισροής νερού1.5 έως 6 bar
Πίεση λειτουργίας100 bar
Μέγιστη πίεση110 bar
Ελάχιστη εισροή νερού17 λίτρα ανά ώρα
Μέγιστη εκροή νερού360 λίτρα ανά ώρα
Μέγιστη θερμοκρασία νερού40 βαθμοί Κελσίου
Μήκος εύκαμπτου σωλήνα3 μέτρα
ΑντλίαΜεταλλική
Κλάση προστασίαςIPX5
Μήκος καλωδίου5 μέτρα
Βάρος7 κιλά

Εντυπώσεις από Bosch Aquatak 110

To Bosch Aquatak 110 είναι ένα από τα αρκετά ερασιτεχνικά πλυστικά που έχει η Bosch. Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα και τα πιο φθηνά. Η τιμή του είναι 110-150 ευρώ, αναλόγως την προσφορά που θα το πετύχετε και αν και είναι λίγο πιο ακριβό από μερικά πιο ανώνυμα, έχει μερικά θετικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ανταγωνιστικό.

Ισχύς και πίεση

To Bosch Aquatak 110 είναι μικρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ισχυρό. Έχει μοτέρ με ισχύ 1680 WATT που μπορεί να αποδώσει έως 110 bar πίεση. Βέβαια η φυσιολογική πίεση λειτουργίας είναι λίγο πιο μικρή, 100 bar. Μπορεί να μην ακούγεται πάρα πολύ, όμως με την σωστή κάνη μπορεί να καθαρίσει τα πάντα.

Αντλία αλουμινίου

Το πιο σημαντικό σε ένα πλυστικό είναι η αντλία. Είναι το πιο ακριβό ανταλλακτικό μετά το μοτέρ και αυτό που -τουλάχιστον στα φθηνά- χαλάει πρώτο. Ειδικά οι πλαστικές αντλίες είναι πολύ ευαίσθητες στην θερμοκρασία και σπάνε πολύ εύκολα. Το συγκεκριμένο έχει αντλία από κράμα αλουμινίου που υπόσχεται αυξημένη αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κάνες και πιστόλι

Το επόμενο πιο σημαντικό πράγμα σε ένα πλυστικό είναι τι πιστόλι και τι κάνες/ακροφύσια έχει. Το Bosch Aquatak 110 έρχεται με 2 διαφορετικές κάνες (roto power και vario jet) + μία με τεπόζιτο για απορρυπαντικό και είναι όλες πολύ καλές και πολύ χρήσιμες. H αλλαγή είναι εύκολη και γίνεται με ένα απλό στρίψιμο.

Εκεί που τα πράγματα είναι λίγο άσχημα είναι στο πιστόλι. Όχι από άποψη ποιότητας αφού είναι αρκετά καλό και πολύ βολικό, όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο το πιστόλι είναι φιξ μαζί με τον 3μετρο εύκαμπτο σωλήνα , πράγμα που σημαίνει ότι αν σας χαλάσει ο σωλήνας πρέπει να αλλάξετε και πιστόλι, αν σας χαλάσει το πιστόλι πρεπει να αλλάξετε και σωλήνα. Πραγματικά είναι πολύ αρνητικό, καθώς αυξάνει αδικαιολόγητα το κόστος των ανταλλακτικών (το πιστόλι με το σωλήνα κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ).

Εργονομία

To Bosch Aquatak 110 έχει μερικά χαρακτηριστικά που βοηθούν αρκετά. Έτσι παρότι δεν έχει καρούλι για το λάστιχο, έχει ειδική θέση που μπορείτε να το κρεμάτε και να μένει σταθερό(αφού το έχετε μαζέψει σε κουλούρα). Το ίδιο ισχύει και για το καλώδιο ρεύματος. Στο πλάι έχει ένα ειδικό αυτάκι για να τυλίγετε το καλώδιο εκεί σαν κουλούρα ή και τυλιχτό σε αυτό και στην ρόδα.

Πάνω έχει μία αναδιπλούμενη λαβή, η οποία είναι πρακτική από άποψη χώρου, όμως δεν σκέκεται τόσο εύκολα στο άνοιγμα. Πίσω έχει και ειδικές θέσεις για τις 2 κάνες.

Ο διακόπτης λειτουργίας on/off βρίσκεται στο πίσω μέρος και είναι υδατοστεγής.

Οι ρόδες είναι μεγάλες και μπορεί να μεταφέρετε εύκολα ακόμα και σε μη ομαλά εδάφη. Βέβαια το βάρος του είναι μόλις 7 κιλά και έτσι μπορείτε να το μεταφέρετε και σηκωτό

Εγγύηση 2+1 χρόνια

Όπως και σε όλα τα εργαλεία της Bosch, το Bosch Aquatak 110 συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση με την απόδειξη αγοράς συν ένα χρόνο αν δηλώσετε την αγορά του εργαλείου στην Bosch. Δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε.

Προβλήματα / Ελαττώματα

Μετά από μερικά χρόνια έσπασε το πιστόλι. Συγκεκριμένα έσπασε (μετά από πέσιμο) το μπρούτζινο κομμάτι που συνέδεε το σωλήνα με το πιστόλι εσωτερικά.

Ως προς τα κατασκευαστικά ελαττώματα αναφέρθηκε το πρόβλημα με το πιστόλι-σωλήνα καθώς και ότι η λαβή δεν μπορεί να μείνει σταθερή στην όρθια θέση.

Σύνδεση με εξαρτήματα άλλων πλυστικών

Κάτι που αναρωτιόνται αρκετοί είναι αν μπορούν να συνδέσουν το πλυστικό bosch με κάνες και ακροφύσια από άλλα πλυστικά. Η απάντηση είναι ναι, υπό προϋποθέσεις. Αν και δεν πρέπει να υπάρχει ακροφύσιο που να είναι συμβατό με το bosch aquatak 110, υπάρχουν αντάπτορες που μπορούν να προσαρμόσουν τις κάνες από άλλα επώνυμα πλυστικά σε bosch aquatak.

Αυτό που είναι πιο εύκολο είναι να αλλάξετε όλο το λάστιχο μαζί με το πιστόλι και τις κάνες από άλλο πλυστικό. Η έξοδος είναι σχεδόν ίδια με άλλα πλυστικά και ακόμα και να μην είναι βρίσκετε εύκολα προσαρμογέα.

Παρόμοια μοντέλα

bosch aquatak 115 plus
To Bosch Aquatak 115 plus

Στην ίδια σειρά υπάρχουν άλλα δύο πλυστικά που είναι παρόμοια, τo Aquatak 110 Plus και το Aquatak 115 Plus. Οπτικά μοιάζουν και τα 3, όμως έχουν μερικές σημαντικές διαφορές. Καταρχάς τα άλλα δύο έχουν ενσωματωμένη θήκη για σαπουνάδα και όχι ξεχωριστή όπως το 110. Επίσης και τα δύο δεν έχουν σπαστή λαβή όπως το 110 αλλά σταθερή. Και τα άλλα δύο έρχονται με ένα έξτρα ακροφύσιο και τέλος το 115 plus έχει μέγιστη πίεση 115 bar.

Συνοψίζοντας: Καλό, αλλά το θέμα με το πιστόλι είναι σημαντικό εμπόδιο

Το Bosch Aquatak 110 είναι ένα καλό πλυστικό. Μικρό, εργονομικό, με μεταλλική αντλία που δίνει αρκετή πίεση σε πολύ καλή τιμή για bosch. Όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, αυτό με το ενιαίο λάστιχο με το πιστόλι που σε προβληματίζει αρκετά.

Σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι ένα αρεκτά καλό πλυστικό, σίγουρα πολύ πιο ποιοτικό από τα φθηνά Κινέζικα που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν την αγορά.

  • Μικρό και ελαφρύ
  • Εργονομική σχεδίαση
  • Δυνατό για το μέγεθός του
  • Μεταλλική αντλία
  • 2 ποιοτικές κάνες
  • Βρίσκετε εύκολα ανταλλακτικά για τα πάντα
  • Ενιαίος σωλήνας με πιστόλι
  • Ακριβά ανταλλακτικά
  • Μικρός σωλήνας
  • Ξεχωριστό δοχείο για απορρυπαντικό

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗλεκτροκόλληση Με Μπαταρίες Αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΚύπελλα φύτευσης κοπρόχωματος
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια