Ηλεκτροκόλληση Με Μπαταρίες Αυτοκινήτου

0
 ηλεκτροκόλληση με μπαταρίες αυτοκινήτου
Στο makezine πριν λίγο καιρό έγινε η παρουσίαση ενός έξυπνου τρόπου για να κάνετε ηλεκτροκόλληση, όταν δεν έχετε παροχή ρεύματος και γεννήτρια πρόχειρη. Πως; Φτιάχνοντας μια DIY ηλεκτροκόλληση με μπαταρίες αυτοκινήτου. 
 
Η λογική πίσω από αυτή τη μικρή «πατέντα» είναι ότι αν συνδέσετε κατάλληλα μερικές μπαταρίες αυτοκινήτου, αυτές είναι ικανές να δώσουν το απαιτούμενο ρεύμα, ώστε να δουλέψει το ηλεκτρόδιο.

Σύνδεση σε διάταξη σε μπαταρίε αυτοκινήτου

 
Στο άρθρο ο συντάκτης χρησιμοποιεί 3 μπαταρίες αυτοκινήτου 12V ενωμένες σε διάταξη, ώστε στο τέλος να πάρει 36 Volt. Ενωμένες σε διάταξη, είναι όταν ενώνουμε το θετικό της μίας μπαταρίας με το αρνητικό πόλο της άλλης μπαταρίας. Έτσι προσθέτονται τα Volt της κάθε μπαταρίας και έτσι στο τέλος έχουμε 36 Volt (3 * 12 = 36). Αν ενώναμε το θετικό πόλο της μίας με το θετικό πόλο της άλλης και το ίδιο κάναμε για τον αρνητικό, τότε θα είχαμε παράλληλη σύνδεση και στο τέλος θα παίρναμε 12 V, αλλά με πολύ περισσότερα αμπέρ.
 
Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων έχουν το χαρακτηριστικό ότι μπορούν να δώσουν στιγμιαία αρκετά αμπέρ. Κάποιες μπορούν στιγμιαία να δώσουν ακόμα και 1000 αμπέρ.
Αντίθετα οι μπαταρίες που έχουν τα τροχόσπιτα ή τα φωτοβολταϊκά έχουν την ιδιότητα να δίνουν πιο λίγα αμπέρ, αλλά με αρκετά μεγαλύτερο κύκλο αποφόρτισης. Για περισσότερα σχετικά με τις μπαταρίες αυτοκινήτου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Το μόνο που χρειάζεστε -εκτός από τις απαραίτητες μπαταρίες- είναι καλώδια εκκίνησης για να συνδέσετε τις μπαταρίες (καλό να είναι μεγάλης διατομής) και μια τσιμπίδα για το ηλεκτρόδιο. Οι μπαταρίες δεν είναι ανάγκη να είναι καινούργιες, απλώς να μην είναι νεκρές, και να έχουν λίγα αμπερώρια μέσα τους.
 
Στη διάταξη συνδέεται το θετικό στη γείωση και το αρνητικό στη τσιμπίδα. Σημαντικό επίσης είναι να προσέξετε να είναι σκεπασμένες οι μπαταρίες ή σε αρκετά απόμακρο σημείο ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τις σπίθες από την ηλεκτροκόλληση.
 
Οι κολλήσεις φυσικά δεν θα είναι αρκετά τέλειες, ούτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ μεγάλο ηλεκτρόδιο. Αλλά έτσι και αλλιώς η λύση αυτή είναι λύση έκτακτης ανάγκης, οπότε δεν είναι σκοπός το τέλειο, αλλά κάποια στιγμή που θα βρεθείτε σε ανάγκη να κάνετε μερικές πονταρισιές.

 

 


Και το αναλυτικο αρθρο στο makezine ειναι αυτο εδω
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα λουκέτο με DIY εργαλεία
Επόμενο άρθροReview: Πλυστικό Bosch Aquatak 110
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια