Ας δούμε μερικές απλές συνταγές με σοκολάτα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.
Τούρτα Σοκολάτας
Υλικά για 12 άτομα:
- 375 γρ απλή σοκολάτα υγείας
- 125 γρ γάλα
- 250 γρ ανάλατο βούτυρο
- 250 γρ μαύρη ζάχαρη (είναι κολλώδεις οι κόκκοι της, κατάλληλη για κέικ με φρούτα και ινδικά φαγητά)
6 μέτρια αβγά - 225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 60 γρ τριμμένα αμύγδαλα.
- 275γρ απλή σοκολάτα
- 75γρ ανάλατο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το, φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώστε 3 στρογγυλές φόρμες για κέικ με χαμηλά τοιχώματα με 20 εκ διάμετρο, ντύστε τις με λαδόκολλα και ετοιμάστε το παντεσπάνι. Λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί . Ανακατέψτε ώσπου να λιώσει καλά και αφήστε τη λίγο να κρυώσει.
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ να γίνουν κρέμα καιόταν “φουσκώσει το μείγμα, προσθέστε χτυπώντας ένα ένα τα αβγά. Αν σβολιάσει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι. Προσθέστε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
Ανακατέψτε μέσα προσεχτικά το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι και τα τριμμένα αμύγδαλα αδειάστε το μείγμα στις 3 φόρμες κ ισιώστε την επιφάνεια του. Ψήστε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ώσπου το παντεσπάνι να φουσκώσει και όταν μπήξετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή, Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Γλάσο: λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ώσπου να έχετε ένα μείγμα βελούδινο, αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά.
Βγάλτε το κάθε παντεσπάνι από το ταψί. Απλώστε λίγο γλασο ομοιόμορφα πάνω σε κάθε παντεσπάνι και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Πιέστε το ένα απαλά πάνω στο άλλο. Με ένα φαρδύ μαχαίρι η σπάτουλα αλείψτε γλασσο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της τούρτας και ολόγυρα σχηματιζοντας κύματα
Μους σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας: μία ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Υλικά για 6 άτομα
- 225 γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη
- 25 γρ ανάλατο βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας μπράντι
- 200 γρ κρέμα γάλατος πλήρης χτυπημένη
- 3 ασπράδια αβγού
- 2 κουταλιές σούπας πολύ ψιλή ζάχαρη για γλυκά και μαρμελάδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε μαζί σ’ ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα απαλό.
Χτυπήστε την κρέμα γάλατος, ώσπου να φουσκώσει και να σφίξει.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με την ψιλή ζάχαρη με το μίξερ. Αρχίστε με χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια αυξήστε την. Χτυπήστε ώσπου η μαρέγκα να στέκεται ατομικά μπολ ή σε ψηλά ποτήρια και αφήστε τη να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία
Προσθέστε προσεκτικά τη χτυπημένη κρεμά γάλακτος στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέψτε και μετά προσθέστε τη μαρέγκα λίγη κάθε φορά. Μοιράστε τη μους σε 6 ατομικά μπολ και αφήστε τη να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο. Σερβίρετε αν θέλετε με λίγη σαντιγί.
Τσιζκέικ Σοκολάτα
Υλικά για 8 άτομα
- 175γρ μπισκότα digestive τριμμένα (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ) η άλλα της προτίμησης σας
- 75γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 225γρ μαύρη σοκολάτα
- 375γρ τυρί σε κρεμά
- 150γρ ψιλή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
- 150γρ κρεμά γάλακτος χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ντύστε με λαδόκολλα μια φόρμα με κούμπωμα με 20 εκ διάμετρο
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και απλώστε τα στη βάση της φόρμας. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ σε μπεν μαρι
Χτυπήστε το τυρί σε κρεμά να μαλακώσει και προσθέστε μέσα τη ζάχαρη,τα αυγά, τη βανίλια και τη χτυπημένη κρεμά γάλακτος.
Αδειάστε το μισό μείγμα του τυριού σε ξεχωριστό μπολ, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε. Το υπόλοιπο αδειάστε το στη φόρμα. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα του τυριού με τη σοκολάτα. Ανακατέψτε προσεκτικά με ένα μαχαίρι για να δημιουργηθούν νερά σαν του μαρμάρου
Ψήστε για 50-55 λεπτά ή ώσπου να σφίξει το κέικ. Αφήστε το να μείνει 15 λεπτά στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε.