Φτιάχνω ζώνη εργαλείων με λινάτσα

0

Εδώ και καιρό ήθελα να αγοράσω μια ζώνη εργαλείων.Είναι πάρα πολύ βολικές ειδικά αν κάνεις κάποια δουλεία σε δυσπρόσιτα σημεία η πάνω σε κάποια σκάλα.
Είχα βρει 2 ειδών,υφασματινες και δερμάτινες.Δυστυχώς είχαν και οι 2 ένα μεγάλο μειονέκτημα.οι υφασματινες ήταν πολύ ψεύτικες και δε θα αντέχανε πάρα πολύ,ενώ οι δερμάτινες ήταν πάρα πολύ ακριβές(50-100 ευρώ).

Έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια μονός μου για να βολευτω για κάποιο διάστημα.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν κυρίως παλιά που είχα ήδη μέσα στο σπίτι.

Απαραίτητα

Υλικά

Μια ζώνη(υφασματινη η δερμάτινη)
Κρίκους κλειδιών
Γάντζους
Ένα σακί από λινάτσα(η λινάτσα/καναβάτσα με το μετρό από μαγαζί αν βρείτε)

Εργαλεία

Μια ραπτομηχανή./η/Ένα πιστόλι κόλλας/η/Σακοράφα και γιουτινο σπάγκο.
Ένα πυρογραφο η κολλητήρι
Μια ματσόλα(αν χρησιμοποιήσετε πιστόλι κόλλας)

Διαδικασία

Παίρνουμε το σακί,το διπλώνουμε μια φόρα αφήνοντας 5 εκατοστά διαφοράς λιγότερο στη μεριά που είναι το άνοιγμα του σακιού και η όποια πρέπει να είναι προς τα έξω
Το αναδιπλώνουμε άλλη μια φορά με τη μεριά των δυο άκρων του σακιού προς τα έξω και της τσάκιση από πίσω,αφήνοντας πάλι 5 εκατοστά διαφορά στο τύλιγμα.
Κολλάμε η ραβουμε τα πλαϊνά του σακιού μέχρι 5 εκατοστά από τη τσάκιση(δηλαδή τη διαφορά που αφήσαμε στο δεύτερο τύλιγμα)
Τώρα έχουν δημιουργηθεί 3 μεγάλες τσέπες(2 από τα διπλώματα και μια το φυσικό άνοιγμα του σακιού)
Περνάμε τη ζώνη ανάμεσα στη τσάκιση
Ράβουμε.η κολλάμε σε οποίο σημείο θέλουμε για να κάνουμε περισσότερες τσέπες.Αν ράψουμε πρέπει αναγκαστικά οι τσέπες να είναι ισομεγέθεις οι μπρος με τις πίσω.Αν κολλήσουμε τότε μπορεί να τις κάνουμε όπως θέλουμε(δηλαδή το πίσω πίσω με ένα χώρισμα,το μεσαίο με 3 και το τελευταίο με 5)
Αν η ζώνη είναι υφασματινη παίρνουμε το πυρογράφο και καίμε τη ζώνη σε κάποια σημεία ανοίγοντας τρύπες.Αν η ζώνη είναι δερμάτινη το κάνουμε αυτό με ενα ψαλίδι η με ένα εργαλείο ανοίγματος τρυπών σε δερμάτινα.
Περνάμε τους κρίκους κλειδιών από τις τρύπες και μετά περνάμε από τους κρίκους τους γάντζους

Και τελος

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ [email protected]) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.