Μαγνητισμός και Απομαγνητισμός Εργαλείων

0
Τα μαγνητικά εργαλεία είναι πολύ χρήσιμα. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά, ειδικά κατσαβίδια με μαγνητική μύτη, που βολεύουν αρκετά όταν θέλουμε να ξεβιδώσουμε ή να βιδώσουμε σε δύσκολα σημεία. Βέβαια άλλες φορές το να είναι μαγνητισμένο ένα εργαλείο ίσως είναι μειονέκτημα.
Γιαυτό μια εναλλακτική λύση για να μην αγοράζουμε 2 φορές το ίδιο εργαλείο, είναι να τα μαγνητίζουμε και να τα απομαγνητίζουμε όποτε θέλουμε.

Υπάρχουν φυσικά στη αγορά, ειδικά εργαλεία αρκετά φτηνά, που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά για εσάς, σαν αυτά εδώ 1 κ 2.
Αλλά υπάρχει και πιο απλός τρόπος για να το κάνετε χωρίς την αγορά κανενός εργαλείου.

Μαγνητισμός

Υπάρχουν 2 τρόποι που βρήκα, ο πολύ απλός και ο απλός.

Πολύ Απλός Τρόπος

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας μαγνήτης και το εργαλείο που θέλουμε να μαγνητίσουμε.

Διαδικασία

Απλά ακουμπάμε το μαγνήτη στο αντιδιαμετρικό μεταλλικό σημείο της άκρης του εργαλείου (δηλαδή στο κατσαβίδι, το σημείο εκεί που τελειώνει η λαβή). Και το σέρνουμε προς την άκρη. Το κάνουμε αυτό 5-10 φορές και έχει μαγνητιστεί. Προσοχή το περνούμε με φόρα από μέσα προς την άκρη,και όχι από την άκρη προς τα μέσα. Και είναι έτοιμο.


Απλός Τρόπος

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μπαταρία (μεγάλη πλακέ καλύτερα),ένα χάλκινο καλώδιο και το εργαλείο που θέλουμε να μαγνητίσουμε.

Διαδικασία

Παίρνουμε το χάλκινο καλώδιο  και το γυμνώνουμε στις 2 άκρες.Ενώνουμε τη μια στον ένα πόλο της μπαταρίας και τυλίγουμε το καλώδιο γύρω από το εργαλείο αρκετές φορές, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του και ενώνουμε την άλλη άκρη με τον άλλο πόλο της μπαταρίας.
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν σπίθες γιαυτό φοράτε γυαλιά προστασίας κ γάντια.
Αν δε πετύχετε το επιθυμητό μαγνητισμό με τη πρώτη φορά επαναλάβατε όσες φορές χρειαστεί,προσέχοντας να βάζετε τις άκρες των καλωδίων στον ίδιο πόλο της μπαταρίας που τους είχατε βάλει στην αρχή.

Απομαγνητισμός

Υπάρχουν δύο τρόποι.Ένας απλός και ένα λίγο πιο πολύπλοκος.

1. Ο απλός

Διαδικασία

Απλώς αφήνουμε να πέσει το εργαλείο που θέλουμε να απομαγνητίσει κάτω(καλύτερα σε τσιμέντο για να μη μείνει σημάδι) κάποιες φορές και θα έχει απομαγνητίσει.


2. Ο πιο πολύπλοκος

Διαδικασία

Χρειάζεται ένα παλιό ηλεκτρονικό μετασχηματιστή. Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ. Είναι σχετικά απλό να τον κατασκευάσεις.

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.