Γυαλιά ηλίου από κάνναβη

0

γυαλιά ηλίου από κάνναβη

Η κάνναβη είναι ένα φυτό που καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Είναι πολύ ανθεκτικό και έχει μικρές απαιτήσεις σε νερό και θρεπτικές ουσίες, γιαυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν παντού. 
cannabis-448661_960_720
Marijuana : Προέρχεται από τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα της κάνναβης
 
Οι περισσότεροι το συνδέουν μόνο με τις πολύ γνωστές ναρκωτικές ουσίες που προέρχονται από επεξεργασμένα μέρη του. (πχ μαριχουάνα από τα άνθη, χασίς από το ρετσίνι..), Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα φυτό το οποίο έχει και πολλές άλλες χρήσεις.
 
Ρούχα από βιομηχανική κάνναβη
Ρούχα από βιομηχανική κάνναβη
Ίσως η πιο γνωστή χρήση, πλην των ναρκωτικών, είναι η χρήση των ινών της κάνναβης για κατασκευή υφασμάτων και σχοινιών. Οι ίνες αυτές συνήθως προέρχονται από την βιομηχανική κάνναβη (Hemp), μια ποικιλία κάνναβης η οποία είναι πιο μεγάλη και με μικρότερα φύλλα και άνθη από την ινδική. Τα κανναβένια υφάσματα είναι πολύ γνωστά για την εξαιρετική αντοχή τους (τριπλάσια αντοχή από τα βαμβακερά) αλλά και για την φυσική αντιβακτηριακή τους προστασία.
 
Ινόπλακα από κάνναβη
Όμως τα τελευταία χρόνια, οι ίνες της κάνναβης έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται και σε άλλες καινοτόμες εφαρμογές. Μία από αυτές, είναι και για την δημιουργία σύνθετης ξυλείας, αντίστοιχη του νοβοπάν ή του κόντρα πλακέ. 
 

13696866_949344731842866_682923214_n

Με βάση αυτή την χρήση, μια εταιρία από την Σκωτία, δημιούργησε τα πρώτα γυαλιά ηλίου από κάνναβη (συγκεκριμένα από τις ίνες του φυτού). H εταιρία ονομάζεται Hemp Eyewear και έχει κυκλοφορήσει ήδη 3 διαφορετικά μοντέλα γυαλιών.
14033530_894797167330902_30403629_n
Το κάθε γυαλί είναι χειροποίητο, γιαυτό και υπάρχουν περιορισμένα διαθέσιμα κομμάτια για κάθε μοντέλο. Τα πλεονεκτήματα αυτά των γυαλιών ηλίου, εκτός από το ξεχωριστό design, είναι ότι είναι πολύ ελαφριά και αρκετά ανθεκτικά.
13706854_822091841261460_1997093787_n
Η τιμή τους είναι αρκετά λογική, με το κάθε γυαλί να κοστίζει γύρω 100 ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει η δυνατότητα αποστολής και στην Ελλάδα, μέσω του e-shop της εταιρίας (είναι και στα Ελληνικά και δέχεται και paypal).

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα φωτιστικό από τσιμέντο που θυμίζει JEDI
Επόμενο άρθροΤαπετσαρίες με σχέδια από μασίφ ξύλο με μια παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια