Miα καρέκλα που είναι ταυτόχρονα και κρεμάστρα

0
suitchair 
 
Ο Καναδός σχεδιαστής και δημιουργός επίπλων, Reed Hansuld, δημιούργησε μια καρέκλα που είναι ταυτόχρονα και κρεμάστρα ρούχων. Αυτό το σχέδιο, δεν είναι πρωτότυπο, αφού παρόμοιες καρέκλες υπάρχουν από την εποχή της αναγγένησης, και ονομάζονται “Valet Chairs” (Valet, στα Αγγλικά είναι ο υπηρέτης που είναι υπέυθυνος για την γκαρνταρόμπα).
 valet 
Το σχέδιο που ακολούθησε ο Reed Hansuld, είναι αυτό του διάσημου Δανού σχεδιαστή Hans Wegner, στο οποίο το κάθισμα ανασηκώνεται και γίνεται κρεμάστρα παντελονιού, αποκαλύπτωντας ταυτόχρονα μία μυστική θήκη που υπάρχει κάτω από το κάθισμα.
 bridle
Η καρέκλα του Hansuld, σε αντίθεση με αυτή του Wegner, έχει τέσσερα πόδια, ενώ η πλάτη στηρίζεται ξεχωριστά και έχει σχήμα τριγωνικής κρεμάστρας. 
 
download 
Το κάθισμα και εδώ ανασηκώνεται, αποκαλύπτωντας μια αρκετά ευρύχωρη θήκη για προσωπικά αντικείμενα, η οποία είναι επενδεδυμένη με μαλακό ύφασμα.
 download28129
 
 
Οι συγκεκριμένες καρέκλες, δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία για ένα πελάτη του Hansuld και έτσι δεν υπάρχουν σε κάποιο κατάστημα (η καρέκλα του Wegner, είναι εμπορικό κομμάτι και υπάρχει σε μερικά Online καταστήματα, αλλά έχει αρκετά υψηλό κόστος), αλλά ένας καλός μαραγκός ή ακόμα και κάποιος ερασιτέχνης με μεράκι, μπορούν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο.
 
Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για τις καρέκλες του Reed Hansuld (καθώς και μερικά άλλα πολύ πρωτότυπα έπιπλα τα οποία έχει κατασκευάσει), στην προσωπική του ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗReed Hansuld
Προηγούμενο άρθροD-Twelve, ένα διαφορετικό φωτιστικό με μαγνήτες
Επόμενο άρθροTo Death Star του Star Wars φτιαγμένο από ξύλο μπαμπού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια