Υπάρχουν δεκάδες κατασκευές για αυτοσχέδια ηχεία για κινητά. Κάποιες χρησιμοποιούν πολύ απλά υλικά (πχ χαρτόνι) ενώ υπάρχουν και κάποιες που είναι αρκετά πολύπλοκες και απαιτούν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα. Μία από τις πιο όμορφες και πιο απλές κατασκευές είναι το ακουστικό ξύλινο ηχείο για το κινητό. Με αυτή τη κατασκευή, χωρίς καμία παροχή ρεύματος ή μπαταρίες, μπορείτε να βελτιώσετε και να δυναμώσετε αρκετά τον ήχο του κινητού σας.

 
Η λογική πίσω από αυτή είναι περίπου ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια τα ακουστικά έγχορδα όργανα (κιθάρα, μπουζούκι…) και τα ηχεία. Και εδώ υπάρχουν διάφορα σχέδια για απλά ή και πολύπλοκα ξύλινα ακουστικά ηχεία, και εναπόκειται απλά στο μεράκι σας και στα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας.
 

Ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο καλαίσθητα σχέδια είναι αυτό που παρουσιάζεται στο makeit-loveit. Για την κατασκευή αυτή το μόνο εργαλείο που χρησιμοποιείται είναι ένα ποτηροτρύπανο ξύλου σε δράπανο (και μια φρέζα για πλάνισμα των ακμών της κάθε κυκλικής τρύπας, αλλά δεν είναι απαραίτητο). Όλη η υπόλοιπη κατασκευή γίνεται απλώς με κόλλημα κομματιών ξύλου.

IMG_0009

Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι που βρίσκεται το ηχείο στο κινητό σας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε το σχέδιο.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διαφορά στην ένταση του ήχου την οποία κάνει το ηχείο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε φωτιστικό από χαρτόνι οντουλέ
Επόμενο άρθροDIY τάκοι λείανσης με ταινίες από ταινιολειαντήρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια