Μερικές φορές μια κατασκευή που ίσως φαίνεται αρκετά πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή, αν ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες κατασκευής. Έτσι με αρκετό μεράκι και λίγη προσοχή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα πολύ όμορφο τραπέζι σαλονιού που δεν θα σας κοστίζει χιλιάδες ευρώ, όπως αυτά του εμπορίου, και θα έχει το δική σας προσωπική πινελιά. Δείτε μερικά μόνο από τα DIY τραπέζια σαλονιού που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, με πολύ μικρό κόστος.
 

1Τραπέζι “χωριάτικο”

Ένα πολύ όμορφο και όχι τόσο δύσκολο στη κατασκευή τραπέζι κήπου. Έχει τριγωνικές ενώσεις με φαλτσοκοπή, που προσφέρουν σταθερότητα. Το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη κατασκευή είναι η ακριβής κοπή των ξύλων. Επειδή έχει φαλτσοκοπές, χρειάζεστε φαλτσοπρίονο ή φαλτσοκούτι αν δεν μπορέσετε να βρείτε κατάστημα ξυλείας που κάνει φαλτσοκοπές.  Το κόστος για αυτή την κατασκευή ήταν 65 δολάρια.
 

Πηγή : shanty-2-chic (έχει αναλυτικές οδηγίες)


2Τραπέζι με σχέδιο ψαροκόκκαλο

 
Ένα ακόμα πολύ όμορφο τραπέζι που δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία στη κατασκευή. Πάλι και εδώ το δύσκολο κομμάτι είναι η κοπή των ξύλων, επειδή έχει πάρα πολλές φαλτσοκοπές (περίπου 70 διαφορετικά κομμάτια φαλτσοκομμένα και στις δύο πλευρές). Αν θέλετε φυσικά μπορείτε να κάνετε τις 2 σειρές ψαροκόκκαλο 1 και να γλυτώσετε λίγο χρόνο και κόπο.

Πηγή : wouldntitbelovely

 


3Industrial τραπέζι από σωλήνες

Μια πολύ απλή αλλά αρκετά όμορφη κατασκευή είναι το τραπέζι από σωλήνες. Η συναρμολόγηση είναι εξαιρετικά εύκολη αν οι σωλήνες έχουν κοπεί σωστά. Οι σωλήνες είναι απλοί γαλβανιζέ σωλήνες οι οποίοι έχουν βαφτεί. Τους σωλήνες αυτούς μπορείτε να τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα σιδερικών και υδραυλικών. Οι συγκεκριμένοι είναι 1 ίντσας κομμένοι και με σπείρωμα. Το κόστος της γαλβανιζέ σωλήνας 1 ίντσας, είναι περίπου 2-3 ευρώ το τρέχον μέτρο. Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι γαλβανιζέ ταυ (για τις ενώσεις) , τάπες (για το πάτωμα) και βάσεις δαπέδου για τη στερέωση στο ξύλο. 
 
Για περισσότερα σχετικά με κατασκευές με τους μεταλλικούς σωλήνες μπορείτε να δείτε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή : designertrapped

 


4Τραπέζι με έτοιμα πόδια

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα τραπέζι με έτοιμα πόδια. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα που πωλούν έτοιμα μασίφ ξύλινα πόδια για τραπέζια, τα οποία αν και δεν είναι αρκετά φτηνά, μπορούν να κάνουν το τραπέζι να δείχνει «επαγγελματική κατασκευή». Έτσι με μια πολύ απλή συναρμολόγηση μπορείτε να έχετε ένα πανέμορφο τραπέζι που θα φαίνεται σαν να το αγοράσετε πολύ ακριβά από κάποιο καλό κατάστημα.

Πηγή : shanty-2-chic

 

5Γυάλινο τραπέζι

Μια παραλλαγή του industial ξύλινου τραπεζιού με τους σωλήνες, είναι να χρησιμοποιήσετε γυαλί αντί για ξύλο.  Η διαφορά εδώ είναι ότι ο σκελετός έχει φτιαχτεί από σωλήνες και ενώσεις αλουμινίου, κάνοντας το πιο ελαφρύ και πολύ πιο καλαίσθητο αλλά ανεβάζοντας αισθητά το κόστος (έχει περίπου 2-2.5 φορές το κόστος της γαλβανιζέ σωλήνας).

Πηγή : simplifiedbuilding

 

 

6Τραπέζι με στένσιλ

ξύλινο τραπέζι διακοσμημένο με στένσιλ
Μια ακόμα έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα απλό τραπέζι και να του δώσετε εντυπωσιακή εμφάνιση με σχέδιο από στένσιλ. Το σχέδιο μπορεί να είναι ακόμα και με πυρογραφία για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σίγουρα αυτή η ιδέα δεν προορίζεται τόσο για τραπέζια σαλονιού, αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκεί.

Πηγή 1ης φώτο : theyellowfern

Πηγή 2ης φώτο : cuttingedgestencils

 

 

7Τσιμεντένιο τραπέζι

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει η χρήση τσιμέντου ως υλικό κατασκευής πάγκων και επίπλων γενικότερα. Το τσιμέντο προσφέρει μια “άγρια” ομορφιά και είναι αρκετά ανθεκτικό και οικονομικό. Στη συγκεκριμένη κατασκευή δεν έχει χρησιμοποιηθεί μασίφ τσιμέντο, αλλά έχει “χτιστεί” πάνω σε ξύλο. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε εξ’ ολοκλήρου από τσιμέντο (όπως εδώ), αν και θα πρέπει να έχετε υπόψιν το πολύ μεγάλο βάρος που θα έχει (ένας πάγκος 1 χ 1 χ 0.05 μέτρα ζυγίζει πάνω περίπου 100 κιλά) και για το σκελετό που θα το συγκρατεί αλλά και για τα άτομα που θα θέλετε για αν το τοποθετήσουν.

Πηγή : thecrazycraftlady

 

 

8Τραπέζι με γεωμετρικά σχήματα

Εκτός από το τραπέζι με σχέδιο ψαροκόκκαλο, μπορείτε να φτιάξετε τραπέζι και με άλλα σχήματα. Στην παραπάνω φώτο βλέπετε ένα απλό τραπέζι με 4 ορθογώνια πλαίσια. Αυτό το εντυπωσιακό σχέδιο, είναι λίγο πιο εύκολο από όσο νομίζεται, με το μόνο δύσκολο κομμάτι να είναι οι σωστές κοπές της κάθε σανίδας.

Πηγή : thedesignconfidential

 

 

9Τραπέζι από κολλημένα δοκάρια

Αν θέλετε ένα τραπέζι με στιβαρό ξύλινο πάγκο, μπορείτε να φτιάξετε ένα από κολλημένα δοκάρια. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε το πάγκο σε ότι διάσταση θέλετε εύκολα. Επειδή το τραπέζι δεν έχει πλαίσιο, μπορείτε να αλλάξετε και τις διαστάσεις του μετά από κάποιο διάστημα κόβοντας ή προσθέτοντας δοκάρια. 
 
Αν θέλετε να το κάνετε να φαίνεται και λίγο πιο industrial αλλά και να προσθέσετε και περισσότερη αντοχή, μπορείτε να περάσετε μεγάλες ντίζες κάθετα στα δοκάρια, τις οποίες θα σφίξετε με τυφλά παξιμάδια.
 

 

10Τραπέζι από παλέτες

Για τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει το τραπέζι από παλέτες. Η παλέτα εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει πολύ της μόδας, και όλοι όσοι ασχολούνται με μαστορέματα, έχουν φτιάξει τουλάχιστον ένα παλετό-project. Μέχρι και αρκετοί επαγγελματικοί χώροι έχουν διακοσμηθεί αποκλειστικά με παλετο-έπιπλα (όχι για λόγους οικονομίας).. Πλέον είναι εξαιρετικά σπάνιο να πετύχεις μια παλέτα στο δρόμο..
 
Έτσι αν μπορείτε να βρείτε (δωρεάν φυσικά) παλέτες, μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι σαλονιού με αυτές. Ειδικά αν οι τάκοι δεν είναι από μοριοσανίδα αλλά από δοκάρι, μπορείτε να το φτιάξετε εξ’ ολοκλήρου από παλέτα. Βέβαια επειδή οι παλέτες είναι μεταχειρισμένες, πρέπει να έχετε κάποια πράγματα στο μυαλό σας και να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Για περισσότερα για αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Για περισσότερες κατασκευές με παλέτες για τον κήπο μπορείτε να δείτε εδώ.
 
 
Προηγούμενο άρθροΦτιάχνω ξύλινη ματσόλα από ρετάλια
Επόμενο άρθροΑφαιρέστε εύκολα κολλημένες βίδες και πρόκες από ξύλο με ένα ποτηρότρυπανο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια