Πίνακας αλληλογραφίας από παλιό παντζούρι

0
 
 

Αυτή την ιδέα την είχα δει αρκετό καιρό πριν. Είναι πολύ εύκολη και πολύ πρακτική.Μετατρέπεις ένα παλιό παντζούρι σε μέρος τακτοποίησης των λογαριασμών.

Αν το παντζούρι είναι στις κατάλληλες διαστάσεις δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου επεξεργασία.
Δυστυχώς έμενα δε ήταν. Ήταν αρκετά μεγάλο και σε πολύ κακή κατάσταση. Έτσι χρειάστηκε αρκετό τρίψιμο, κόψιμο και επεξεργασία.

Βαθμός Δυσκόλιας
Εύκολο
Κόστος
Λιγότερο από 10 ευρώ
Χρόνος
3-4 ώρες

 

Διαδικασία

1. Αποσυναρμολόγηση και ξεσκόνισμα

Το παντζούρι ήταν για δεκαετίες στη αποθήκη και έτσι τα σημάδια του χρόνου πάνω του ήταν αρκετά.
Η αποσυναρμολόγηση και το ξεσκόνισμα ήταν η πρώτη δουλειά. Ευτυχώς η ξυλοκόλλα μετά από τόσα χρόνια,δε είχε καμία ισχύ,και η αποσυναρμολόγηση ήταν παιχνίδι.Το ξεσκόνισμα έγινε με κομπρεσέρ αέρος. 

 

 
 

2. Κόψιμο

Το κόψιμο έγινε στο φαλτσοπρίονο.Οι διαστάσεις σε πλάτος ήταν λίγο μεγαλύτερη από μια κόλλα Α4(η διάσταση που είναι οι περισσότερες αλληλογραφίες). Χρησιμοποίηση 12 πηχάκια.
 

3. Τρίψιμο

Το τρίψιμο ήταν λίγο επίπονο. Λόγω των μικρών διαστάσεων χρησιμοποίησα 3 τριβεία. Ένα περιστροφικό για να πάρω τα χοντρά,ένα γωνιακό μεγάλο και ένα γωνιακό μικρό.Πρώτα πέρασμα με 60αρι,μετά με 120άρι και τελικό φινίρισμα με 240αρι.Τα ξύλα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με μύκητες και πολλές ρωγμές.
 

4. Κόλλημα

Το κόλλημα έγινε με ξυλόκολλα και χρήση σφιγκτήρων.Το άφησα περίπου μία μέρα.Μετά έτριψα για να φύγει η περίσσεια κόλλα.
Κόλλημα και τελικό φινίρισμα 

5. Βάψιμο

Το βάψιμο έγινε με ειδικό προστατευτικό gel πολυουρεθάνης για ξύλα. Είναι υδατοδιαλυτό και σχετικά φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει εύκολο στέγνωμα και καλό αποτέλεσμα.
Πέρασμα με προστατευτικό gel

6. Τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα. Επειδή ακουμπάει στο τοίχο, δεν χρειάζεται πλάτη, αφού ό τοίχος συγκρατεί τα χαρτιά. Αν θέλετε όμως μπορείτε να βάλετε. Ωραία ιδέα είναι επίσης να το βάψετε με χρώμα μαυροπίνακα ώστε να μπορείτε να γράφετε και σημειώσεις πάνω.
 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε τον κωδικό του WiFi στο ρούτερ μας (ZTE Connx)
Επόμενο άρθροΑπομίμηση ξύλινου πατώματος με χαρτί περιτυλίγματος
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια