Τελευταια Αρθρα

Φτιάχνω Κόκκινο Πιπέρι Καγιέν (Cayenne Pepper)To κόκκινο πιπέρι καγιεν,γίνεται από τη κατεργασία της πιπεριάς ποικιλίας καγιεν.
Είναι σχετικά εύκολη η παρασκευή της,και το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι λίγο υπομονή.

Φέτος έβαλα για πρώτη φορά στο περιβόλι μου,4 πιπεριές καγιεν.Να πω την αλήθεια της ψώνισα χωρίς καν να γνωρίζω τι είναι.Γενικά όταν βλέπω κάτι καινούργιο στη καλλιέργεια θέλω να το δοκιμάζω.Περίμενα να μεγαλώσουν και να βγάλουν καρπό για να τις αναγνωρίσω.

Η πιπεριά καγιεν είναι λεπτή και μακρυά.Έχει πράσινο χρώμα και όταν ωριμάσει και είναι έτοιμη για συγκομιδή έχει βαθύ κόκκινο.Είναι αρκετά καυτερή και περιέχει αρκετή καψακαινη(αν τη τρίψεις στα χέρια σου και ακουμπήσεις οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου,το αίσθημα του καψίματος θα είναι αρκετά ισχυρό)

Χρειάζονται

  • Ώριμες πιπεριές καγιέν
  • Ήλιος η αποξηραντής η φούρνος κουζίνας
  • Μπλέντερ 

Διαδικασία

  • Όταν είναι ώριμες οι πιπεριές καγιεν,τις μαζεύουμε.
  • Έπειτα χρειάζεται να γίνει αποξήρανση.Αν δε διαθέτουμε ειδικό αποξήραντη,τις κρεμάμε στον ήλιο για κάποιες μέρες ώσπου να φύγει εντελώς η υγρασία που έχουν.Συνήθως το κάνουν σα "μπουγάδα",δηλαδή με μια σακοράφα κ κλωστή τις περνάνε και τις κρεμάνε σε ένα φωτεινό παράθυρο για μια δυο βδομάδες.Η διαδικασία αν ο καιρός δε είναι κατάλληλος μπορεί να γίνει και σε φούρνο κουζίνας,σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες,αν και δε το συνιστώ αν υπάρχει η δυνατότητα του ήλιου.
  • Όταν πλέον έχουν αποξηρανθεί,τις κόβουμε και απομακρύνουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
  • Τις βάζουμε σε ενα ισχυρό μπλέντερ και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Και είναι έτοιμο πλέον το πιπέρι καγιεν.

Σημείωση

  • Όσο πιο ώριμες είναι οι πιπεριές τόσο πιο καυτερό θα είναι το πιπέρι μετά.
  • Αν το μπλέντερ δε είναι αρκετά ισχυρό η με πολλές λεπίδες θα είναι λίγο χοντροκομμένο και ίσως να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιπεριέρα και να χρειάζεται μύλο.

Πολιτική σχολίων

Για να μην αποκλειστεί κανείς από τον σχολιασμό, επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός χωρίς (να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε) λογαριασμό σε Disqus (ή facebook, twitter, google..).
Απλώς πατήστε μέσα στην φόρμα που λέει "Start/Join The Discussion" στην συνέχεια το όνομα και θα εμφανιστεί ένα κουτάκι που λέει “I’d rather post as a guest” . Αφού το τσεκάρετε μπορείτε να συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα (π.χ. Αναξαγόρας) και ένα αληθοφανές ψεύτικο email (π.χ. mitsos@mitsos.com).

Όλα τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες
Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam, επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
Διαβάστε αναλυτικά τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

0 σχόλια.Γραψτε και εσεις ενα σχολιο:

Τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam ή επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
Διαβάστε τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

Διαβάστε επίσης

Πως μπορείτε να επιλέξετε έναν εύκολο αλλά πολύ ασφαλή κωδικό για το ίντερνετ

Ο κωδικός είναι απαραίτητος για κάθε διαδικτυακή επαλήθευση στοιχείων. Αν και τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει περιορισμός ψηφίων ή ...