Τελευταια Αρθρα

"Λιαστές" ντομάτες στο φούρνο


Τυχαία πριν λίγες μέρες έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση μιας ιστοσελίδας που παρουσίαζε έναν απλό τρόπο παρασκευής λιαστής τομάτας στο φούρνο. Η λιαστή τομάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές που μπορεί να συνδυαστεί σε πολλά φαγητά. Αν κ αρέσει αρκετά δε είχα φτιάξει ποτέ.



Είπα όμως να δοκιμάσω κ αυτόν τον γρήγορο τρόπο κ να δω αποτελέσματα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Τα μόνα που χρειάζονται είναι τομάτες, ένας φούρνος, ένα ταψί, μυρωδικά, αλάτι χοντρό και λίγο ελαιόλαδο.

Εγώ χρησιμοποίησα παρόμοιο είδος τομάτας που δείχνει και στο βίντεο, τη λεγόμενη "τσαμπωτή" οβάλ.
Ο λόγος είναι,ότι είναι πιο σαρκώδης κ έχει πιο λίγους σπόρους κ ζουμιά από τις στρόγγυλες. Έτσι η αφυδάτωση της γίνεται πιο γρήγορα και πιο καλά.

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το κεφάλι της τομάτας και έπειτα την κόβουμε στα δυο.
  2. Τη στύβουμε μαλάκα με το χέρι για να φύγουν τα ζουμιά κ με ένα κουταλάκι ή με το χέρι αφαιρούμε ότι σπόρους έχουν μείνει.
  3. Όταν τις κόψουμε όλες και τις ετοιμάσουμε ανάβουμε το φούρνο στους 100 -120 βαθμούς περίπου και ετοιμάζουμε το ταψί. Στο ταψί βάζουμε κάποιες στρώσεις αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω τις τομάτες με τη φλούδα στο ταψί.
  4. Τις αλατωνουμε με το χοντρό αλάτι κ βάζουμε τα μυρωδικά που θέλουμε(εγώ έβαλα μόνο θυμάρι φρέσκο και πιπέρι)
  5. Τις αφήνουμε να γίνουν στο φούρνο (εμένα μου πήρε περίπου 3μιση με 4 ώρες).  Αλλά ο χρόνος λογικά διαφέρει με τη τομάτα κ με το πόσο αλάτι έχουμε βάλει, οπότε τσεκάρουμε ανά διαστήματα.
  6. Ετοιμάζουμε το βαζάκι που θα τις βάλουμε μέσα, αποστειρωνοντας το η σε ζεστό νερό η στο φούρνο.
  7. Όταν γίνουν κ παγώσουν λίγο τις βάζουμε στο βαζάκι πιέζοντας τις λίγο κ μετά βάζουμε το ελαιόλαδο και ότι άλλο θέλουμε (θυμάρι,θρούμπη,σκόρδο,δεντρολίβανο...)
  8. Τις πιέζουμε πάλι με ένα κουτάλι για να φύγει ο τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί μέσα.
  9. Κλείνουμε αεροστεγώς το βαζάκι και το βάζουμε σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για 10 μέρες και είναι έτοιμο.

Αν ανοιχτεί σίγουρα θέλει ψυγείο και θα περιοριστεί η διάρκεια ζωής του. Αεροστεγώς κλεισμένο στο σκιερό μέρος θα σας κρατήσει για αρκετό καιρό (μέχρι και ένα χρόνο αν και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες)

Υπάρχουν αρκετές παρόμοιες συνταγές στο ίντερνετ. Κάποιες πολύ καλές μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελιδα www.syntagespareas.gr


1 σχόλιο: Leave Your Comments

  1. σε έκανα relink, με αναφορά πηγής ;)
    kiss...fancy~

    http://fancybytheflame.blogspot.gr/2013/08/sandwich.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam ή επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
Διαβάστε τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

Διαβάστε επίσης

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις παλέτες

Η παλέτα τα τελευταία χρόνια από άχρηστο υλικό που σάπιζε σε σημεία με μπάζα , έχει γίνει η χαρά των DIYαδών . Πλέον έχουν γίνει δυσεύρ...