Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Widgets

"Λιαστες" Ντοματες Στο Φουρνο

"Λιαστες" Ντοματες Στο Φουρνο

Τυχαια πριν λιγες μερες επεσα πανω σε μια αναρτηση μιας ιστοσελιδας που παρουσιαζε ενα απλο τροπο παρασκευης λιαστης τοματας στο φουρνο.
Η λιαστη τοματα ειναι ενας πολυ ωραιος μεζες που μπορει να συνδυαστει σε πολλα φαγητα.Αν κ μ'αρεσει αρκετα δε ειχα φτιαξει ποτε(ειχα προσπαθησει περυσι αλλα μ τα χαλασε ο καιρος).
Φετος μιας κ η παραγωγη στο μποστανι παει πολυ καλα θα φτιαξω αρκετες σε λιγο καιρο με τον παραδοσιακο τροπο.
Ειπα ομως να δοκιμασω κ αυτον τον γρηγορο τροπο κ να δω αποτελεσματα.

Η διαδικασια ειναι πολυ απλη.
Τα μονα που χρειαζονται ειναι τοματες,ενας φουρνος,ενα ταψι,μυρωδικα,αλατι χοντρο κ ελαιολαδο.

Εγω χρησιμοποιησα παρομοιο ειδος τοματας που δειχνει κ στο βιντεο,τη λεγομενη τσαμπωτη οβαλ.
Ο λογος ειναι,οτι ειναι πιο σαρκωδης κ εχει πιο λιγους σπορους κ ζουμια απο τις στρογγυλες.Ετσι η αφυδατωση της γινεται πιο γρηγορα κ πιο καλα.

Διαδικασια

  • Κοβουμε το κεφαλι της τοματας κ επειτα την κοβουμε στα δυο.
  • Τη στιβουμε μαλακα με το χερι για να φυγουν τα ζουμια κ με ενα κουταλακι η με το χερι αφαιρουμε οτι σπορους εχουν μεινει.
  • Οταν τις κοψουμε ολες και τις ετοιμασουμε αναβουμε το φουρνο στους 100 -120 βαθμους περιπου κ ετοιμαζουμε το ταψι.Στο ταψι βαζουμε καποιες στρωσεις αλουμινοχαρτο κα βαζουμε πανω τις τοματες με τη φλουδα στο ταψι.
  • Τις αλατωνουμε με το χοντρο αλατι κ βαζουμε τα μυρωδικα που θελουμε(εγω εβαλα μονο θυμαρι φρεσκο κ πιπερι)
  • Τις αφηνουμε να γινουν στο φουρνο(εμενα μου πηρε περιπου 3μιση με 4 ωρες).Αλλα ο χρονος λογικα διαφερει με τη τοματα κ με το ποσο αλατι εχουμε βαλει,οποτε τσεκαρουμε ανα διαστηματα.
  • Ετοιμαζουμε το βαζακι που θα τις βαλουμε μεσα,αποστειρωνοντας το η σε ζεστο νερο η στο φουρνο.
  • Οταν γινουν κ παγωσουν λιγο τις βαζουμε στο βαζακι πιεζοντας τις λιγο κ μετα βαζουμε το ελαιολαδο και οτι αλλο θελουμε(θυμαρι,θρουμπη,σκορδο,δεντρολιβανο...)
  • Τις πιεζουμε παλι με ενα κουταλι για να φυγει ο τυχον αερας που εχει εγκλωβιστει μεσα.
  • Κλεινουμε αεροστεγως το βαζακι κ το βαζουμε σε ενα σκιερο κ δροσερο μερος για 10 μερες κ ειναι ετοιμο.
Τωρα το ποσο καιρο μπορουμε να το διατηρησουμε δε ξερω ακομα.
Διαβασα απο 2 βδομαδες μεχρι κ χρονο.Αν ανοιχτει σιγουρα θελει ψυγειο κ θα περιοριστει η διαρκεια ζωης του.Αεροστεγως κλεισμενο στο σκιερο μερος πιστευω οτι θα κρατησει αρκετο καιρο.
Θα κανω update οταν δω οτι μου χαλασει.

Υπαρχουν αρκετες παρομοιες συνταγες στο ιντερνετ.Καποιες πολυ καλες μπορειτε να βρειτε στη ιστοσελιδα www.syntagespareas.gr


Written by

1 σχόλια.Γραψτε και εσεις ενα σχολιο:

Fancy toBuy είπε...

σε έκανα relink, με αναφορά πηγής ;)
kiss...fancy~

http://fancybytheflame.blogspot.gr/2013/08/sandwich.html

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism