Τελευταια Αρθρα

Κολλητικές Ταινίες, Όλα Τα Είδη


Κολλητικές Ταινίες


Οι κολλητικές ταινίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πλέον. Καθημερινά όλοι χρησιμοποιούμε κάποια. Για κάθε χρήση που μπορεί να φανταστούμε υπάρχει μια αντίστοιχη κολλητική ταινία.

Υπάρχουν δεκάδες είδη κολλητικής ταινίας στη αγορά. Κάποια είναι αρκετά γνωστά στο ευρύ κοινό, κάποια όχι τόσο. Τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν είναι πάρα πολλά.


Η ιστοσελίδα δεν είναι e-shop και δεν πωλεί κάποιο από τα προιόντα που θα δείτε παρακάτω. Το παρόν άρθρο είναι ένας οδηγός ώστε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα της κάθε κολλητικής ταινίας καθώς και να ανακαλύψετε κάποιες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν. Οι περισσότερες από αυτές κυκλοφορούν (όχι όλες δυστυχώς) στην Ελληνική αγορά και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στα καταστήματα που αναφέρονται κάτω από κάθε ταινία. Αν ψάχνετε κάποια και δεν μπορείτε να την βρείτε, μπορείτε να στείλετε email στο info@supereverything.gr ή να γράψετε κάποιο σχόλιο και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να την εντοπίσετε. 

Είδος κόλλας

Το είδος της κόλλας που χρησιμοποιεί η κολλητική ταινία έχει μεγάλη σημασία.Οι βασικές κατηγορίες είναι καουτσούκακρυλικές και σιλικόνης.
Το καουτσούκ είναι φυσικό συνήθως (υπάρχει και τεχνητό), και προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη. Αφήνει όμως κατάλοιπα κατά τη αποκόλληση. Δεν έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στη θερμότητα.

Οι ακρυλικές έχουν καλύτερη αντοχή στη θερμότητα από τις καουτσούκ και δε αφήνουν κατάλοιπα.

Οι σιλικόνης έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή από όλες στη θερμότητα, αλλά δεν προσφέρουν τη δύναμη που έχουν αυτές του καουτσούκ.

Αντοχή στη θερμοκρασία και στη φλόγα

Υπάρχουν είδη ταινίας για όλα τα εύρη της θερμοκρασίας.Αν δε έχουν κάποιο ειδική ένδειξη οι περισσότερες είναι για φυσιολογικές συνθήκες,δηλαδή 0-80 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχουν ταινίες που μπορούν να αντέξουν ως και -100 βαθμούς Κελσίου και ταινίες που μπορούν έως και +500 βαθμούς. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε κάπου με ασυνήθιστες θερμοκρασίες καλό είναι να ψάξετε τη κατάλληλη,καθώς ανάμεσα και στα ίδια είδη (πχ χαρτοταινίες, αλουμινίου, υαλοταινίες...) υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία αναλόγως με τη ποιότητα. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ότι έχει διαφορά η θερμοκρασία αντοχής και η θερμοκρασία χρήσης.

Η θερμοκρασία χρήσης, είναι η θερμοκρασία στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ταινία και αυτή να κολλήσει επιτυχώς.
Η θερμοκρασία αντοχής αναφέρεται στη θερμοκρασία τη οποία μπορεί να αντέξει η ταινία χωρίς να καταστραφεί αφού έχει κολληθεί επιτυχώς.

Επίσης κάποιες προσφέρουν ιδιαίτερη αντοχή στη φλόγα αν αυτό σας ενδιαφέρει.

Αντοχή στη ακτινοβολία UV

H ακτινοβολία UV καταστρέψει με το καιρό αρκετά υλικά.Είναι αυτή που χαλάει τις λευκές χαρτοταινίες όταν τις αφήνουμε στο ήλιο.Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ταινία σε μέρος με αρκετό φυσικό φως για καιρό,θα πρέπει να πάρουμε μια που να αντέχει στη UV.Συνήθως αυτές που είναι για εξωτερικές συνθήκες,σημαίνει ότι αντέχουν και τη UV.

Αγώγιμη στο ηλεκτρισμό

Η ταινία μπορεί να είναι αγώγιμη στο ηλεκτρισμό ή να είναι μονωτική.Οι μονωτικές είναι για ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.Υπάρχουν και ταινίες αγώγιμες(πχ χαλκού)που χρησιμοποιούνται σαν αγωγοί,λόγω της ελάχιστης αντίστασης που έχουν.

Ελαστικότητα/Επιμήκυνση

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στις ταινίες είναι η ελαστικότητα τη οποία έχουν.Αν έχουν ελαστικότητα,κόβονται πιο δύσκολα,είναι πιο εύπλαστες αλλά δε είναι κατάλληλες για ακριβείς στερεώσεις,αφού μεγαλώνει έτσι το μήκος ή το πλάτος τους.Τέτοιες είναι οι ηλεκτρολόγου,οι λαστιχοταινίες, οι μοντάζ και άλλες.
Αντίθετα,αυτές με ελάχιστη ελαστικότητα,είναι πιο δύσπλαστες,κόβονται πιο εύκολα,αλλά το μήκος και πλάτος τους παραμένει σταθερό.Τέτοιες ταινίες είναι οι υφασμάτινες,οι τσέρκι,οι αλουμινίου.

Αντοχή/Κόλληση

Στα χαρακτηριστικά των ταινιών θα δείτε 2 διαφορετικά νούμερα πάνω.Τη δύναμη κόλλησης στις επιφάνειες και τη δύναμη αντοχής.
Η δύναμη κόλλησης(adhensive power) είναι το βάρος το όποιο μπορεί να αντέξει χωρίς να αποκολληθεί από τη επιφάνεια που το έχουμε κολλήσει.Η διεθνής μονάδα είναι oz/inch ,δηλαδή ουγκιές ανά ίντσα.Μερικές φορές η επιφάνεια μέτρησης αλλάζει,αλλά συνήθως είναι το μέταλλο.Συνήθως οι ταινίες με βάση το καουτσούκ προσφέρουν τη μεγαλύτερη δύναμη κόλλησης.
Η δύναμη αντοχής(tensile strength),είναι το πόση δύναμη μπορεί να αντέξει η ταινία χωρίς να σπάσει.Και εδώ η μονάδα μέτρησης είναι lbs/in ή το kgs/cm.Η δύναμη αντοχής μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Μερικές ταινίες μπορεί να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Αυτά δε είναι δεδομένα και αν δεν υπάρχει ειδική ένδειξη πάνω στη ταινία μη περιμένετε να τα έχουν.Τα πιο γνωστά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν οι ταινίες είναι τα εξής

 • Αντί-μουχλική
 • Αντί-βακτηριδιακή
 • Αντί-διαβρωτική
 • Αντανακλαστική
 • Αυτοφωτιζόμενη
 • Αυτοβουλκανιζόμενη (να αυτό-ενοποιείται )
 • Αναλγητική
 • Απόσβεση κραδασμών
 • Αεροστεγής
 • Θορυβώδης/Αθόρυβη
 • Εκτυπώσιμη/δυνατότητα μόνιμης γραφής


Ταινίες Γενικής Χρήσης

Χαρτοταινία


Ένα από τα 2 πιο διαδεδομένα είδη ταινίας. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη και χρώματα με πιο συχνό το λευκό (γενικής χρήσης) και το μπλε (βαψίματος) αλλά υπάρχει και σε πολλά άλλα. Έχει διάφορες ποιότητες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία. Κάποιες αντέχουν έως και 150 βαθμούς Κέλσιου, κάποιες είναι ανθεκτικές στις εξωτερικές συνθήκες, κάποιες σε χημικά. Οι διαφορές μεταξύ λευκής και μπλε χαρτοταινίας,είναι δύο.Η μπλε χαρτοταινία έχει μεγαλύτερη αντίσταση στη UV ακτινοβολία και έτσι μπορεί να εκτεθεί για περισσότερο διάστημα στο ήλιο,χωρίς να καταστραφεί. Η άλλη διαφορά είναι ότι η μπλε χαρτοταινία αποκολλάται πιο εύκολα αν μείνει για λίγο χρονικό διάστημα. Ιδιότητα που την κάνει ιδανική για το βάψιμο, καθώς δε φεύγει μαζί με τη χαρτοταινία και το χρώμα. Αν με το καιρό σας έχουν ξεραθεί και αποκολλώνται δύσκολα, μπορείτε να δείτε εδώ ένα πολύ εύκολο τρόπο για να τις κάνετε σαν καινούργιες.

Χαρακτηριστικά

 • Δε αφήνει υπολείμματα στα πιο πολλά υλικά.Η μπλε έχει ευκολότερη αποκόλληση αν μείνει για μικρό χρονικό διάστημα.
 • Χαμηλό κόστος
 • Διάφορα πλάτη και χρώματα.
 • Εύκολο κόψιμο
 • Αντέχει συνήθως έως τους 80 βαθμούς Κελσίου,αλλά υπάρχουν και ειδικές που αντέχουν έως 150.
 • Η μπλε είναι ανθεκτική στη UV ακτινοβολία

Χρήση 

Σε τοίχο,γυαλί,χαρτί. Την χρησιμοποιούμε συνήθως στο βάψιμο(τη μπλε), για κάλυψη των επιφανειών που δε θέλουμε να βαφούν, καθώς επίσης και στη συσκευασία.

Που θα την βρείτε

Σχεδόν παντου. Βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη χαρτικής, συσκευασίας, χρωματοπωλεία, κατασκευών, σούπερ μάρκετ....

Τιμή : Οικονομική. Ξεκινάει από 0.5 ευρώ και φτάνει ως 5 ευρώ για τις αρκετά μεγάλες.Κολλητική ταινία γραφείου(Σελοτειπ) 

Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη από πολύ μικρή έως πολύ μεγάλη. Υπάρχουν οι θορυβώδεις και οι αθόρυβες. Δε αφήνει πολλά κατάλοιπα κατά τη αφαίρεση.

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Διάφανη
 • Καλή χρήση στο χαρτί
 • Αρκετά μεγέθη

Χρήση 

Κυρίως σε δουλειές γραφείου,σε χάρτινες επιφάνειες η γυαλί.

Τιμή : Οικονομική.Ξεκινάει από 0,1 ευρώ και φτάνει ως και τα 3 ευρώ το πολύ


Ταινία Magic (Ice Tape)

Είναι ένα είδος ταινίας σελοτέιπ που έχει τη ιδιότητα να είναι αόρατη όταν είναι πάνω στο χαρτί.
Έχει τις ίδιες χρήσεις που έχει η ταινία σελοτέιπ. Κάποιες προσφέρουν και τη δυνατότητα να γράψεις πάνω τους.
Ανεξίτηλος μαρκαδόρος πάνω σε ice tape.

Χαρακτηριστικά

 • Αόρατη
 • Καλή χρήση στο χαρτί
 • Σε μερικές μπορείς να γράψεις πάνω τους

Χρήση 

Κυρίως σε δουλειές γραφείου,σε χάρτινες επιφάνειες η γυαλί.

Που θα την βρείτε

Κυρίως σε βιβλιοπωλεία, φωτοτυπάδικα καθώς και καταστήματα γραφικής ύλης.

Τιμή : Οικονομική

Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης (δαπέδου)


Είναι ένα από τα δύο βασικά είδη των ταινιών διπλής όψεως. Είναι λεπτές ανθεκτικές στη υγρασία. Κατάλληλες για στερέωση μοκετών ή χαρτιού. Δεν αφήνουν κατάλοιπα κατά τη αποκόλληση και υπάρχουν σε αρκετά είδη και χρώματα.Βγαίνουν και σε υφασμάτινες.
Δε αντέχουν αρκετό βάρος.

Χαρακτηριστικά :

 • Κολλητική και στις δυο μεριές
 • Δε αφήνει κατάλοιπα
 • Πολύ μικρό πάχος

Χρήση : 

Για αφίσες στο τοίχο, μοκέτες στο πάτωμα, χαρτοκατασκευες.

Που θα την βρείτε :

Σε σούπερ μάρκετ, σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα κατασκευών και καταστήματα με είδη κιγκαλερίας.

Τιμή : Οικονομική.Έως 5 ευρώ το πολύ

Ταινία Διπλής Όψεως (Μοντάζ)

Είναι πιο ισχυρές από αυτές του δαπέδου και αντέχουν καλύτερα στις καιρικές συνθήκες. Είναι αφρώδεις και υπάρχουν αρκετές ποιότητες για διαφορετικές χρήσεις. Κύρια χρήση τους είναι η στερέωση αντικειμένων στο τοίχο. Εκτός από τα επιμέρους χαρακτηριστικά έχουν δυο βασικές κατηγορίες. Εσωτερικών χώρων και εξωτερικών.Αυτές των εξωτερικών έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις κλιματικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά

 • Μεγάλη αντοχή
 • Πλάθεται
 • Δε αφήνει σημάδια

Χρήση

Στερέωση βαριών αντικειμένων σε κάθετες επιφάνειες. Αναλόγως τη ποιότητα και τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάδρα,καθρέφτες,ταμπέλες, και γενικά στερέωση πιο βαριών αντικείμενων.

Ταινία Υφασμάτινη γκρι (Duct Tape)


Υφασμάτινες ταινίες 3M : Πάνω απλή γρί, στη μέση εξωτερικής χρήσης και κάτω μαύρη heavy duty

Πολύ ισχυρή ταινία που παίρνει το όνομα της από τη πλεκτή κατασκευή της. Συνήθως διατίθεται σε λευκό, γκρίζο η μαύρο χρώμα.Είναι αδιάβροχη και αρκετά κολλώδης. Στην φετινή σεζόν των Mythbusters είχαν αφιερώσει ένα επεισόδιο στην υφασμάτινη ταινία και τις ατέλειωτες χρήσεις της. Η κόλλα της είναι από καουτσούκ και γιαυτό αφήνει υπολείμματα κατά τη αφαίρεση, ιδίως αν μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αν και πιο συνηθισμένη είναι η απλή η γκρι, υπάρχουν διάφορες ποιότητες. Έτσι μπορείτε να βρείτε και κάποιες που έχουν περισσότερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εξωτερικής χρήσης) ή κάποιες που έχουν μεγαλύτερη αντοχή και συγκράτηση (heavy duty).

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Εξαιρετική αντοχή
 • Αρκετά κολλώδης
 • Αδιάβροχη
 • Ανθεκτική έως 100 βαθμούς.

Χρήση 

Γενική χρήση, βιβλιοδεσία, διακόσμηση, σωληνώσεις, επισκευή........

Που θα την βρείτε

Την απλή υφασμάτινη ταινία θα την βρείτε σχεδόν παντού. Τις υπόλοιπες μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Τιμή : Οικονομική

Λιγότερο από 5 ευρώ (η απλή συνήθως 2-3 ευρώ, ενώ οι εξωτερικής χρήσης λίγο ακριβότερες).

Ταινία υφασμάτινη μαύρη(Gaffer tape)

Αν και μοιάζει με τη duct tape, καθώς είναι και αυτή υφασμάτινη, έχει μια μεγάλη διαφορά. H κόλλα που έχει είναι από συνθετικό υλικό και όχι από rubber όπως η duct tape. Έτσι μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς υπολείμματα σε αντίθεση με τη duct tape. Είναι παραδοσιακά μαύρη, αλλά βγαίνει και σε άλλα χρώματα και βγαίνει σε γυαλιστερή, σαγρέ ή ματ επιφάνεια. Έχει αντοχή στις μεσαίες θερμοκρασίες και είναι αδιάβροχη.

Χαρακτηριστικά

 • Χαμηλό κόστος
 • Εύκολη αποκόλληση
 • Αδιάβροχη
 • Βγαίνει σε ματ/σαγρέ/γυαλίστερη
 • Ανθεκτική έως 100 βαθμούς.

Χρήση

Γενική,χρησιμοποιείται κυρίως όταν είναι για μη μόνιμη χρήση και δε θέλουμε να υπάρχουν κατάλοιπα κατά τη αφαίρεσή της.

Τιμή : Οικονομική.Έως 4 ευρώ το πολύ

Ταινία Πολυαιθυλενίου

Είναι μια ταινία γενικής χρήσης που έχει διάφορες εφαρμογές. Κύρια χαρακτηριστικά της, η ελαστικότητα της και οι αντοχές της σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικά

 • Μη διαβρωτική
 • Ανθεκτική στην τριβή 
 • Εύπλαστη
 • Ελαστική (αντέχει έως και 250-300% του μήκους)
 • Αντοχή στη φθορά
 • Καθαρή αφαίρεση
 • Διατηρούν το χρώμα για αρκετό καιρό
 • Εύκολη στην εφαρμογή και ευέλικτη
 • Ανθεκτικό στην υγρασία 
 • Πολλά χρώματα
 • Παραμένει εύπλαστη έως και τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου

Χρήση

Γενική 

Τιμή : Οικονομική/Μέτρια

Ταινίες Επισκευών/μαστορεμάτων

Ταινία Gorilla

Gorilla Tape
Η ταινία τύπου gorilla είναι και αυτή μια υφασμάτινη ταινία αλλά με πολύ πιο μεγάλη αντοχή από τη Duct Tape και Guffer. Τη βγάζει η εταιρία που παρασκευάζει τη περίφημη Gorilla Glue, ίσως τη πιο ισχυρή κόλλα στη αγορά. Έχει τις ίδιες περίπου χρήσεις με τις παραπάνω, αλλά προτιμάται από πολλούς όταν η μέγιστη αντοχή είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Βγαίνει σε λευκό,καμουφλάζ και διάφανο. 

Χαρακτηριστικά

 • Μέγιστη αντοχή
 • Αδιάβροχη
 • Για όλες τις επιφάνειες και για όλες τις συνθήκες
 • Διπλή κολλώδης επίστρωση

Χρήση

Γενική σε περιπτώσεις που η αντοχή είναι σημαντική

Που θα την βρείτε

Η gorilla tape (μαζί με την gorilla glue) τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί από τα Ελληνικά καταστήματα, πιθανώς γιατί σταμάτησε να εισάγεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Έτσι δεν θα την βρείτε αρκετά εύκολα. Υπάρχουν όμως μερικά καταστήματα (και e-shop) που φαίνεται ότι την έχουν ακόμα.

Τιμή : Μέτρια - Ακριβή

Ασφαλτικη Ταινία Επιδιορθωσεως

Είναι μια μονωτική ταινία από ασφαλτικό υλικό και χρησιμοποιείται για μονώσεις εσωτερικές η εξωτερικές.Είναι αυτοβουλκανιζόμενη και έχει την ικανότητα να πλάθεται με τη χρήση θερμότητας.Μεγάλη αντοχή σε παγετούς και υψηλές θερμοκρασίες.Στεγανοποιεί πλήρως.

Χρήση 

Παντός είδους μονώσεις εξωτερικές η εσωτερικές.

Τιμή : Μέτρια

Λιγότερο από 10 ευρώ τα 10-15 μέτρα.

Ταινία Επισκευών Διάφανη (Θερμοκηπίου) 

Είναι μια ταινία υψηλής αντοχής κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιείται για επισκευή η συγκράτηση επιφανειών.Συνήθως αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να ξεκολλάει η να σκίζεται. Είναι απαραίτητη στα θερμοκήπια για τη κάλυψη σκισιμάτων του πλαστικού. Διατίθεται σε πλάτη συνήθως μεγαλύτερα των 5 εκατοστών.Εξαιρετικά κολλώδης.

Χαρακτηριστικά

 • Μεγάλα πλάτη
 • Εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες

Χρήση 

Εξωτερικούς χώρους σε σπίτι για επισκευή θερμοκηπίου, αυτοκινήτου, τζαμιών, πλαστικών.

Που θα την βρείτε 

Θα την βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, χρωματοπωλεία (οχι πάντα) , καταστήματα με σιδερικά και εργαλεία (όχι πάντα) και κάποιες φορές σε καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

 Τιμή :Μέτρια/Ακριβή.

Είναι αρκετά πιο ακριβή από τις απλές διάφανες ταινίες.Αναλόγως τη ποιότητα και τη διάμετρο μπορεί να φτάσει ως και 20 ευρώ.

Υαλοταινία 

Είναι ενισχυμένες ταινίες με ίνες υάλου.Έχουν εξαιρετική αντοχή και έχουν αρκετές εφαρμογές.Είναι κυρίως 2 ειδών,για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για μεσαίες. 
Αυτές που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιούνται συνήθως για μόνωση εξατμίσεων και σωληνώσεων.Μπορεί να έχουν επικάλυψη αλουμινίου,ασφαλτική,ελαστική.
Η μεσαίου τύπου,όπως αυτή στη φώτο,έχουν συνήθως, εφαρμογή στις μονώσεις και στις επισκευές ρηγματωσεων στις τοιχοποιίες.

Χαρακτηριστικά

 • Εξαιρετική αντοχή
 • Αντοχή στις μεσαίες και υψηλές θερμοκρασίες
 • Συνήθως μονωτική

Χρήση 

Μονώσεις,Επισκευή ρηγματωσεων,σωληνώσεων.Ανθεκτική, και χρήση ως συγκόλληση αντικείμενων.Μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες ως και 650 βαθμών Κελσίου.

Τιμή : Μέτρια.Έως 15 ευρώ οι πολύ ειδικές.

Χαρτοταινία με ναύλον

Είναι μια ταινία η οποία αποτελείται από δύο στοιχεία.Στο ένα μέρος έχει κλασσική χαρτοταινία και στο άλλο,έχει ναύλον διαφόρων μεγεθών.Χρησιμοποιείται για την εύκολη και γρήγορη επικάλυψη επιφανειών που δε θέλουμε να λερωθούν.

Χαρακτηριστικά

 • Διάφορα μεγέθη
 • Πρακτική στο βάψιμο

Χρήση

Προστασία επιφανειών από βάψιμο,πλύσιμο,σκόνη

Τιμή : Οικονομική 

Ταινία Ηλεκτρόλυσης

Είναι ταινία που είναι ανθεκτική στη ηλεκτρόλυση και στη διάβρωση από χημικές αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά

 • Κατάλληλη για ηλεκτρόλυση
 • Εξαιρετικά ανθεκτική

Χρήση

Όπου γίνεται ηλεκτρόλυση

Τιμή : Μέτρια

Ταινίες Τύπου Βέλκρο Βαριάς Χρήσης

Είναι παρόμοιες με το γνωστό βέλκρο στα υφάσματα και στα παπούτσια,με τη διαφορά ότι είναι αρκετά πιο κολλώδεις και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από αυτές των ρούχων.Δε είναι υφασμάτινες συνήθως αλλά πλαστικές με πιο εξελιγμένο τύπου βέλκρο.Έχουν εξαιρετική αντοχή και μπορεί να αντέξουν μεγάλα βάρη.

Χαρακτηριστικά

 • Εξαιρετική αντοχή
 • Μεγάλα βάρη
 • Κολλάνε στα πιο πολλά υλικά

Χρήση

Βιομηχανία,κατασκευές

Τιμή : Μέτρια

Ταινία Αμμοβολής

Είναι μια ειδική ταινία που χρησιμποποιείται κατά την αμμοβολή, για τη χάραξη επιφανείων.

Χαρακτηριστικά

 • Κατάλληλη για αμμοβολή

Χρήση

Βιομηχανία,χαράκτες.

Ταινίες Μονωτικές

Μονωτικές Ταινίες Ηλεκτρολογικές

Είναι ταινίες από PVC που βγαίνουν σε διάφορα χρώματα.Συνήθως αντιστοιχούν στα χρώματα των καλωδίων(μπλε,μαύρο,γκρι,κιτρινο-πρασινο....).Μονώνουν ηλεκτρικά καλώδια.

Χαρακτηριστικά

 • Μονωτικές στο ηλεκτρισμό
 • Χρώματα που αντιστοιχούν στα καλώδια ρεύματος

Χρήση 

Ηλεκτρολογία, Μόνωση.

Που θα τις βρείτε 

Σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, σούπερ μάρκετ (σχεδόν όλα έχουν), υπερκαταστήματα.

Τιμή : Οικονομική. Από μισό ευρώ έως 3-4 το πολύ

Ταινία Αλουμινίου

Τα χαρακτηριστικά της είναι,υψηλή θερμοαγωγιμοτητα,μεγάλη αντοχή στις αλλαγές της θερμοκρασία. Αντοχή σε νερό και λάδια. Έχει διάφορες παραλλαγές και πάχη. Βγαίνει σε ασημί,μαύρο και καφέ χρώμα συνήθως και μπορεί να έχει διάφορες υποστρώσεις, όπως πλέγματος υάλου.

Χαρακτηριστικά

 • Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες
 • Αεροστεγής

Χρήση 

Μόνωση θερμαντικών σωμάτων η κλιματιστικών,Κυρίως στις μεταλλικές επιφάνειες. Κλασσική χρήση είναι στα μπουριά των σομπών.

Που θα τις βρείτε 

Θα τις βρείτε σε χρωματοπωλεία, καταστήματα σιδηρικών, υπερκαταστήματα (Praktiker, LeroyMerlin,...).

Τιμή : Οικονομική. Λιγότερο από 5 ευρώ.

Λαστιχοταινία αυτοβουλκανιζόμενη

Μοιάζει με την ασφαλτική ταινία αρκετά σε πολλά χαρακτηριστικά.Έχει τη ιδιότητα να είναι αυτοβουλκανιζόμενη, που σημαίνει σε απλά Ελληνικά, ότι ενώνεται μόνη της με τη χρήση λίγης πίεσης. Γίνεται σαν ένα ενιαίο φύλλο. Χρησιμοποιείται σε μονώσεις, ηλεκτρικές ή υδραυλικές.

Χαρακτηριστικά

 • Μη κολλώδης, καθαρή και εύκολη εφαρμογή 
 • Άμεσος αυτοβουλκανισμός όταν εφαρμόζεται με ένταση 
 • Συνεχής, ομογενοποιημένη μόνωση χωρίς την ανάγκη θέρμανσης ή πίεσης 
 • Καθαρή αφαίρεση από ς περισσότερες επιφάνειες όταν πρόκειται για προσωρινή προστασία ή επισκευή 
 • Δε σκληραίνει με αποτέλεσμα να μην κάνει ρήγματα και να παραμένει αδιάβροχη 
 • Έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο 
 • Έχει εξαιρετικές φυσικές και ηλεκτρικές ιδιότητες με μεγάλο βαθμό σταθερότητας 
 • Εξαιρετική αντοχή στο όζον και μεγάλη αντοχή βυθισμένη μέσα στο νερό

Χρήση

Ηλεκτρολογικές η υδραυλικές μονώσεις

Τιμή : Μέτρια

Ταινία Αρμών

Είναι ταινία κατασκευασμένη από αντιμουχλικό υλικό που χρησιμοποιείται για κάλυψη και σφράγιση αρμών στο μπάνιο η στη κουζίνα.Είναι αρκετά καλαίσθητη.Διατίθεται σε αρκετά χρώματα.

Χαρακτηριστικά

 • Μονωτική
 • Αντιμουχλική

Χρήση

Σφράγιση αρμών.

Τιμή : Ακριβή.4-5 ευρώ το μέτρο.

Ταινία Απόσβεσης Κραδασμών

Είναι μια αρκετά ελαστική ταινία που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που θέλουμε να γίνει απόσβεση δονήσεων.Έχει συνήθως μεγάλο πάχος και διατίθεται σε αρκετά πλάτη και ποιότητες αναλόγως με τη χρήση που θέλουμε να της κάνουμε.

Χαρακτηριστικά

 • Απορροφά τους κραδασμούς
 • Μειώνει το θόρυβο
 • Μειώνει την κόπωση του μετάλλου
 • Ανθεκτική στη φλόγα
 • Ανθεκτική στην υγρασία
 • Ανθεκτική στο καιρό
 • Ανθεκτική στη ακτινοβολία UV
 • Ανθεκτική στα χημικά
 • Θερμικά αγώγιμη ταινία για τη θέρμανση και την ψύξη απόδοση
 • Επιμήκυνση περίπου έως 15%
 • Θερμοκρασία αντοχής -60°C to 20°C

Χρήση

Ηχητική μόνωση και απόσβεση κραδασμών

Τιμή : Μέτρια

Διογκούμενη Αφρώδης Ταινία

Είναι ταινίες που διογκώνονται όταν ξετυλιχτούν. Είναι ιδανική για αεροστεγές κλείσιμο σχισμών.Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και πλάτη.

Χαρακτηριστικά


 • Ιδανική για αεροστεγές κλείσιμο μικρών σχισμών
 • Αντοχή στις ατμοσφαιρικές πιέσεις
 • Γρήγορη εγκατάσταση 
 • Εύκολο στην εφαρμογή 
 • Βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων 
 • Επεκτείνεται όσο χρειάζεται
 • Σφραγίζει ανώμαλες επιφάνειες 
 • Καθαρό προϊόν (σε σύγκριση με σιλικόνες )
 • Επιτρέπει τον αερισμό των ενώσεων
 • ελάχιστη σπατάλη 
 • Μπορεί να βαφτεί μετά την εγκατάσταση 
 • Γίνεται εύκολα υδατοστεγής με τη χρήση μονωτικού 
 • Ηχητική μόνωση

  Χρήση 

  Κλείσιμο ρωγμών και χαραμάδων,μόνωση κουφωμάτων,μόνωση ταβανιού,ηχητικές μονώσεις

  Τιμή : Ακριβή

  Ταινίες Συσκευασίας

  Ταινία Συσκευασίας

  Είναι μια ταινία συνήθως καφέ ή διάφανο που η κυρία χρήση της είναι  στο πακετάρισμα.Είναι αρκετά κολλητική ειδικά σε χαρτί και πλαστικό.Όταν αποκολλάται συνήθως αφήνει υπόλειμμα.Μπορεί να είναι θορυβώδης ή αθόρυβη.Υπάρχουν αρκετές ποιότητες και είδη εκτός από το κλασσικό για μεγαλύτερη αντοχή στα χημικά,στη θερμοκρασία,στις εξωτερικές συνθήκες.

  Χαρακτηριστικά

  • Χαμηλό κόστος
  • Αρκετά κολλώδης
  • Εύκολη στη κοπή
  • Θορυβώδης ή αθόρυβη

  Χρήση 

  Συσκευασία,Πακετάρισμα.

  Τιμή : Οικονομική.Λιγότερο από 2 ευρώ.

  Ταινία Συσκευασίας Ενδείξεως 

  Είναι ταινίες με διάφορες ενδείξεις σε λογότυπα όπως "Εύθραυστων" για τα ευαίσθητα υλικά και "^" για να δείξουμε ποια είναι η βάση και ποιο το πάνω μέρος του κιβωτίου.

  Χαρακτηριστικά

  • Σήμανση

  Χρήση 

  Συσκευασία,Πακετάρισμα.

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινίες Πλαστικές Τσέρκι 

  Είναι ταινίες εξαιρετικής αντοχής χωρίς καθόλου ελαστικότητα.Αντικαθιστούν το τσέρκι (είναι το πλαστικό μπλε συνήθως που χρησιμοποιούν στη δεματοποίηση).

  Χαρακτηριστικά

  • Μηδενική ελαστικότητα
  • Εξαιρετική αντοχή

  Χρήση

  Συσκευασία,Δεματοποίησης

  Τιμή : Οικονομική

  Λιγότερο από 5 ευρώ.

  Ταινία Ασφαλείας 

  Είναι ταινία με δυο χαρακτηριστικά. Ένδειξη και σφράγιση.Είναι αρκετά κολλητική και έχει τυπωμένο το λογότυπο"Ταινία Ασφαλείας".Τη χρησιμοποιούμε σε οτιδήποτε θέλουμε να δούμε ότι δε έχει ανοιχτεί.

  Χρήση

  Ως ένδειξη στη συσκευασία κουτιών,βάζων,τροφίμων....

  Τιμή : Οικονομική.Λιγότερο από 5 ευρώ.

  Ταινία Οικολογική ΓΟΜΕ  

  Είναι ταινία οικολογική με φυτική κόλλα (από καλαμποκάλευρο) που κολλάει όταν βραχεί.Ιδανική για σφράγισμα τροφίμων ή υλικών που δε θέλουμε να έρθουν σε επαφή με χημικά.

  Χαρακτηριστικά

  • Οικολογική
  • Ιδανική για τρόφιμα

  Χρήση 

  Κιβώτια,Πακετάρισμα τροφίμων.

  Τιμή : Οικονομική,λιγότερο από 5 ευρώ.


  Διάφορες Ταινίες

  Ταινία Μαγνητική 

  Είναι ταινία μαγνητική.Αναλόγως το πάχος και το πλάτος της ταινίας είναι και η ισχύ του μαγνητισμού.Έχει πολλές εφαρμογές και είναι αρκετά πρακτική.Δυστυχώς δε συνηθίζεται και έτσι δε τη βρίσκουμε εύκολα στα πιο πολλά μαγαζιά.

  Χρήση 

  Κατασκευές,Crafting

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινία προστασίας ετικετών

  Είναι μια ειδική ταινία που χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία εκτυπώσεων και προσφέρει προστασία στις ετικέτες από τη χρήση ή τις εξωτερικές συνθήκες.Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για οικιακή χρήση.Είναι και η ίδια εκτυπώσιμη και μπορεί να γράψεις πάνω.

  Χαρακτηριστικά

  • Προστατεύει τις ετικέτες από υγρασία και χρήση
  • Μπορείς να γράψεις πάνω

  Χρήση

  Βιομηχανία,αλληλογραφία,γραφείο

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινίες Διακοσμητικές

  Ταινία Washi

  Η ταινία Washi είναι ένα είδος χαρτοταινίας ειδική για διακόσμηση και crafts.Προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι φτιαγμένη από φυτικά υλικά. Συνήθως είναι ήμι-διάφανη και βγαίνει σε πάρα πολλά χρώματα και σχέδια.
  Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού έχουν ευκολία στη αποκόλληση.

  Χαρακτηριστικά

  • Πάρα πολλά σχέδια και χρώματα
  • Ημιδιάφανη
  • Ανθεκτική
  • Φυτική κατασκευή

  Χρήση

  Crafts,διακόσμηση

  Που θα τις βρείτε 

  Σε καταστήματα που πωλούν είδη craft, διακόσμησης αλλά και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ή είδη σχεδίου.

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινίες Διακοσμητικες Μεταλλιζε 

  Είναι ταινίες κυρίως σε χρυσό,ασημί και μπρούντζινου χρώμα.Κύρια χρήση στη διακόσμηση και στις καλλιτεχνικές κατασκευές.

  Χαρακτηριστικά

  • Απομίμηση χρυσού,ασημί και μπρούντζινου

  Χρήση 

  Διακόσμηση,Crafting.

  Τιμή : Ακριβή

  Ταινίες Τριβής

  Αντιολισθητική Ταινία Δαπέδου Σκληρή 

  Έχει τραχιά αντιολισθητική επιφάνεια για να προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση. Εύκολη στη τοποθέτηση,βγαίνει σε διάφορα χρώματα,με συνηθέστερο το μαύρο.Αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στη χρήση.Εξαιρετικά κολλώδης.Βγαίνει σε αρκετά χρώματα,όπως μαύρο,κίτρινο/μαύρο,κίτρινο.

  Χαρακτηριστικά

  • Τραχιά σκληρή επιφάνεια  για μέγιστη τριβή και αντοχή
  • Ανθεκτική στις συνεχή χρήση

  Χρήση 

  Σκαλοπάτια, μαρμάρινες επιφάνειες και γενικά οτιδήποτε θέλουμε να αποκτήσει επιπλέον πρόσφυση.

  Τιμή : Οικονομική

  Λιγότερο από 5 ευρώ τα 20 μέτρα.

  Αντιολισθητική Ταινία Δαπέδου Μαλακή

  Υπάρχουν εκτός από τις σκληρές αντιολισθητικές ταινίες και οι μαλακές.Συνήθως προορίζονται για χώρους όπου η επαφή γίνεται με γυμνά πόδια ή χέρια,όπως το μπάνιο.Βγαίνουν σε αρκετά σχέδια και σχήματα.

  Χαρακτηριστικά

  • Μαλακή επιφάνεια
  • Διάφανες και λευκό
  • Αντιβακτηριδιακή δράση

  Χρήση

  Μπάνιο,ντους,δωμάτια

  Τιμή : Μέτρια

  Ταινίες Τριβής(Λαβών)

  Είναι ταινίες που προσφέρουν επιπλέον τριβή στο αντικείμενο που θα κολληθούν.Έχουν μια ιδιαίτερη υφή με χιλιάδες μικρές κεφαλές και είναι φιλικές προς το δέρμα,αφού δε κάνει πληγές κατά τη χρήση. Κύρια χρήση τους,σε γυμναστήρια και αθλητισμό.Έχουν εξαιρετική αντοχή.

  Χαρακτηριστικά

  • Εξαιρετική αντοχή
  • Πολύ καλό κράτημα
  • Φιλικές προς το χρήστη

  Χρήση

  Αθλητισμός, γυμναστήρια, λαβές

  Που θα την βρείτε

  Συνήθως σε καταστήματα ποδηλαδίας ή μοτοσυκλετών.

  Τιμή : Μέτρια

  Ταινίες σημάνσεων

  Ταινία Spike

  Είναι ένα είδος Gaffer ταινίας,υφασμάτινη με εύκολη αποκόλληση, με τη διαφορά ότι συνήθως είναι σε μικρότερα πλάτη και βγαίνει σε πάρα πολλά χρώματα.Μερικές ταινίες μπορεί να είναι και φωσφοριζέ.

  Χαρακτηριστικά 

  • Πολλά χρώματα
  • Διάφορα μεγέθη
  • Υφασμάτινη
  • Δε αφήνει υπολείμματα

  Χρήση

  Θέατρα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

  Που θα την βρείτε

  Σε καταστήματα εξοπλισμού εκδηλώσεων, εξοπλισμού ηχητικών εγκαταστάσεων, δημιουργίας εφέ.

  Τιμή : Μέτρια

  Φωσφορούχες κ Αντανακλαστικές Ταινίες 

  Έχουν την ιδιότητα να φωσφορίζουν και αντανακλούν το φως.Ιδανικές για σήμανση και για το δρόμο.

  Χρήση 

  Σήμανση,Αυτοκίνητο,Δρόμος.

  Τιμή : Ακριβή.Σχετικά ακριβή

  Ταινίες Σημάνσεως 

  Είναι ταινίες που σκοπό έχουν να επιστήσουν τη προσοχή.Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα ή σχέδια. Συνήθως είναι το άσπρο/κόκκινο,μαύρο/κίτρινο.Υπάρχει και με το λογότυπο της αστυνομίας η της πυροσβεστικής ή διάφορων άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

  Χαρακτηριστικά

  • Ειδική σήμανση
  • Αρκετά σχέδια και χρώματα

  Χρήση

  Σήμανση χώρων ή αντικειμένων

  Τιμή : Οικονομική

  Αυτοφωτιζόμενες Ταινίες 

  Έχουν την ιδιότητα να εκπέμπουν φωτισμό στο σκοτάδι η σε χαμηλό φωτισμό. Χρησιμοποιούνται για σημάνσεις σε επικίνδυνα σημεία στο σκοτάδι.

  Χρήση 

  Σκάλες,Μπαλκόνια,Πόρτες,Σημάνσεις,Γκαράζ...

  Τιμή : Ακριβή

  Πάνω από 10 ευρώ το μέτρο.

  Ιατρικές

  Ταινία Gecko

  Είναι μια νέα ταινία που μιμείται τα άκρα της μικρής σαύρας Gecko.Έχει πολύ μεγάλη πρόσφυση και μπορεί να αντέξει μεγάλες πιέσεις.Η κύρια χρήση της είναι στη ιατρική,σαν αντικατάσταση των ραμμάτων,αλλά μπορεί να βρει και άλλες χρήσεις.

  Χαρακτηριστικά

  • Άριστη πρόσφυση
  • Δε είναι τοξική
  • Είναι βιοδιασπώμενη

  Χρήση

  Κυρίως στη ιατρική στη αποκατάσταση πληγών

  Τιμή : Ακριβή 

  Ταινία Steri-Strip

  Η ταινία Steri-Strip είναι άλλη μια πατέντα της 3Μ και έρχεται να αντικαταστήσει τα ράμματα.Έχει μεγάλη αντοχή και δύναμη.Αρκετά ανθεκτικές στη κίνηση αλλά δεν είναι ανθεκτικές στο νερό.

  Χαρακτηριστικά

  • Αντικαθιστά τα ράμματα σε κάποια τραύματα
  • Λιγότερα σημάδια μετά την επούλωση

  Χρήση

  Ιατρική,στη επούλωση πληγών.

  Τιμή : Μέτρια

  Ταινία Κινησιολογίας

  Χρησιμοποιείται από φυσικοθεραπευτές και κινησιολόγους σε αθλητές για τη αποκατάσταση μυικών τραυματισμών και για συγκράτηση μυών.Έχει εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και στο νερό.Αφήνει το δέρμα να αναπνέει.Βγαίνει σε αρκετά χρώματα.

  Χαρακτηριστικά

  • Βοηθάει στους μυϊκούς τραυματισμούς
  • Αναπνέει ελεύθερα το δέρμα
  • Αντέχει στο νερό και στο ιδρώτα

  Χρήση

  Επιδερμική χρήση για αποκατάσταση μυικών τραυματισμών

  Τιμή : Μέτρια/Ακριβή

  Ταινίες Ρούχων

  Ταινία τουπέ/μόδας

  Είναι μια φιλική προς το δέρμα ταινία διπλής όψεως που χρησιμοποιείται για συγκράτηση αντικειμένων στο σώμα μας.Κύρια χρήση της είναι για περούκες,τουπέ ή για γυναικεία φορέματα στο στήθος. 

  Χαρακτηριστικά

  • Φιλική προς το δέρμα
  • Δε αφήνει υπολείμματα
  • Αρκετά ισχυρή

  Χρήση

  Περούκες,τουπέ,εσώρουχα,φορέματα

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινία Βέλκρο

  Οι ταινίες βέλκρο,είναι οι γνωστές χριτς/χρατς. Αντιγράφουν τη λειτουργία των σπόρων ενός φυτού, της "κολλιτσίδας",το οποίο ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της. Έχουν 2 πλευρές, τη βελούδινη (θυληκό)  και αυτή με τους γάντζους (αρσενικό) που γραπώνει πάνω στη βελούδινη.

  Χαρακτηριστικά

  • Απεριόριστες χρήσεις μεταξύ της
  • Δυνατή συγκράτηση μεταξύ της

  Χρήση

  Για περιοδική κόλληση σε ρούχα, παπούτσια, έπιπλα

  Που θα την βρείτε

  Σε καταστήματα με είδη ραπτικής, σε κυνηγετικά καταστήματα (συνήθως μόνο πράσινη), σε καταστήματα με αυτοκόλλητα patches, σε καταστήματα με στρατιωτικά είδη (πάλι συνήθως μόνο σε πράσινη απόχρωση)

  Τιμή : Οικονομική

  Ταινία κόλλησης ρούχων (Hem/no sew tape)

  Αν και δε είναι αρκετά διαδεδομένη,υπάρχει και η ταινία κόλλησης ρούχων.Αντικαθιστά τις ραφές,αφού με τη χρήση θερμότητας γίνεται από υφασμάτινη,κόλλα.Τέλεια για ρούχα όπου το γαζί είναι δύσκολο λόγω ελαστικότητας ή για τζιν.Υπάρχουν αρκετά είδη και ποιότητες.Κατάλληλες για τζιν,για δαντέλες,για ελαστικά ρούχα,χρωματιστές.

  Χαρακτηριστικά

  • Αντικαθιστά το ράψιμο
  • Ανθεκτική στο πλύσιμο
  • Διάφορα μεγέθη
  • Διάφορα χρώματα

  Χρήση

  Για μόνιμη κόλληση υφασμάτων μεταξύ τους

  Τιμή : Οικονομική

  Σύστημα αποθήκευσης ταινιών
  Αυτή είναι μια πάρα πολύ απλή κατασκευή για τη αποθήκευση ταινιών. Είναι 4 ρετάλια mdf,βιδωμένο σε ορθογώνια σχήμα και γαλβανισμένες σωλήνες μισής ίντσας στηριζόμενες σε στηρίγματα κρεμάστας ντουλάπας. Κάποια e-shops με πληθώρα ταινιών είναι

  Πολιτική σχολίων

  Για να μην αποκλειστεί κανείς από τον σχολιασμό, επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός χωρίς (να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε) λογαριασμό σε Disqus (ή facebook, twitter, google..).
  Απλώς πατήστε το κουτάκι που λέει “I’d rather post as a guest” και συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα (π.χ. Αναξαγόρας) και ένα αληθοφανές ψεύτικο email (π.χ. mitsos@mitsos.com).

  Όλα τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες
  Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam, επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
  Διαβάστε αναλυτικά τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

  11 σχόλια: Leave Your Comments

  1. Πολλά συγχαρητήρια για το πληρέστατο κ σαφέστατο άρθρο σας, μπράβο.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το τόσο ενδιαφέρον σας άρθρο.
   Ψάχνω να βρω τη ταινία αλουμινίου της φωτογραφίας αλλά δυστιχώς δεν την εμπορευέται κάποιος από αυτούς που έχω έρθει σε επαφή. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε εσεις;

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας, είναι αρκετά κοινή, ειδικά η ασημή. Σίγουρα θα την βρείτε σε καλά καταστήματα σιδερικών και σε υπερκαταστήματα τύπου Praktiker/LeroyMerlin και ίσως σε μεγάλα χρωματοπωλεία και σε καταστήματα που πουλάνε μπουριά.

   Υπάρχει φυσικά και σε αρκετά e-shop αλλά λόγω του μικρού κόστους που έχει(1.5-5 ευρώ το πολύ),δεν ξέρω αν σας βολεύει μαζί με τα ταχυδρομικά .

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια είναι η πιο ανθεκτική ταινία για εξωτερική χρήση? Για τύλιγμα σωλήνων κλιματισμού? Οι κοινές pvc ταινίες εντός λίγο ετων...διαλύονται.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας.
   Μαύρη χαρτοταινια. Υπάρχει ? & που?
   Ευχαριστω εκ των προτέρων.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση. Δυστυχώς το μήνυμα για κάποιο λόγο είχε μπει στα spam.

   Οι ταινίες που είναι για εξωτερικό χώρο, πρέπει να έχουν αντοχή στην υγρασία και στην UV ακτινοβολία. Ειδικά η UV ακτινοβολία είναι αυτή που "διαλύει" τα πλαστικά με τον καιρό. Οι Heavy Duty ταινίες έχουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή στην UV ακτινοβολία και κρατάνε για πολύ περισσότερα χρόνια. Η ταινία Gorilla είναι μια αρκετά καλή βαρέος τύπου ταινία με πολύ καλές κριτικές. Φυσικά έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος από τις απλές. Υπάρχει στην Ελληνική αγορά.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας

   Ναι υπάρχει μαύρη χαρτοταινία (όπως και σε άλλα χρώματα) αλλά δυστυχώς δεν θα βρείτε εύκολα στην Ελληνική αγορά. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν τις λευκές και τις μπλε χαρτοταινίες που είναι για βάψιμο/επισκευές. Οι χαρτοταινίες σε άλλα χρώματα χρησιμοποιούνται κυρίως για καλλιτεχνίες και ντεκόρ και μόνο σε ένα τέτοιο μεγάλο κατάστημα ίσως βρείτε.

   Βέβαια υπάρχουν και κάποιες gaffer ταινίες που βγαίνουν εκτός και από υφασμάτινη και σε χάρτινη υφή (σε ματ συνήθως και όχι κρεπ όπως οι κλασσικές χαρτοταινίες) οι οποίες βγαίνουν σε αρκετά χρώματα. Τις έχουν σε καταστήματα ήχου, staging...
   Ένα e-shop που έχει τέτοιες ταινίες είναι αυτό

   Βέβαια για μεγαλύτερη ποικιλία και ίσως καλύτερες τιμές μπορείτε να δείτε σε ebay/amazon που έχουν αρκετές.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θελω να καλυψω ενα τατουαζ ωστε να μην βραχει ποια ταινια θα με βοηθησει?

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σας

   Υπάρχουν αρκετές ταινίες που είναι αδιάβροχες, αλλά εφόσον είναι για δέρμα, και ειδικά για τατουάζ, νομίζω μόνο όσες είναι για ιατρική χρήση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
   Υπάρχουν αδιάβροχες υποαλλεργικές ιατρικές ταινίες (τύπου τσιρότο) τις βρείτε σε φαρμακεία ή στο internet. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως είναι σχετικά μικρές σε πάχος (1-3 εκατοστά συνήθως) οπότε αν το τατουάζ είναι λίγο μεγάλο θα δυσκολευτείτε ή θα πρέπει να κάνετε κάποιο είδους patch με αδιάβροχο επίδεσμο.
   Επίσης και οι ταινίες κινησιολογίας είναι υποαλλεργικές και αδιάβροχες και βγαίνουν σε λίγο μεγαλύτερα μεγέθη και σχήματα, απλώς δεν ξέρω αν είναι κατάλληλες για νωπό τατουάζ καθώς έχουν ισχυρή κόλλα και ξεκολλάνε λίγο δύσκολα.
   Αν το τατουάζ δεν είναι μεγάλο μπορείτε ίσως να χρησιμοποιήσετε και αδιάβροχο χάνζαπλαστ. Με λίγο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε κάποια που είναι και σε μέγεθος παλάμης περίπου.

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιο είδος ταινίας κάνει για να τοποθετηθεί πάνω σε τραπέζι ώστε να μην γλιστράει μια τσόχα

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υποθέτω ότι εννοείται τσόχα σαν και αυτές που έχουν τα χαρτοπαιχτικά τραπέζια.

   Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταινία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια ταινία διπλής όψης. Οποιαδήποτε λεπτή ταινία διπλής όψης θα κάνει, αλλά αν επιλέξετε κάποια αρκετά δυνατή και ανθεκτική, τότε σίγουρα θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Για να έχετε καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει όσο μεγαλύτερη κάλυψη γίνεται στο τραπέζι,ειδικά αν η τσόχα είναι λεπτή (αν βάλετε μόνο μερικές λωρίδες, τότε με τον καιρό και με την χρήση η τσόχα έχει πιθανώς πρόβλημα στα σημεία που δεν υπάρχει ταινία από κάτω).

   Αν και νομίζω στην περίπτωση σας, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπρέι κόλλας όπως αυτό. Είναι πολύ πιο απλό στη χρήση, έχει σχετικά καλό κράτημα και θα έχετε απόλυτα λεία επιφάνεια ακόμα και αν είναι πολύ λεπτή η τσόχα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης, γιατί μάρκα με μάρκα έχει διαφορετική διαδικασία εφαρμογής.

   ΑπάντησηΔιαγραφή

  Τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam ή επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
  Διαβάστε τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

  Διαβάστε επίσης

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις παλέτες

  Η παλέτα τα τελευταία χρόνια από άχρηστο υλικό που σάπιζε σε σημεία με μπάζα , έχει γίνει η χαρά των DIYαδών . Πλέον έχουν γίνει δυσεύρ...