Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Widgets

Filled Under: , ,

Πως Φτιάχνουμε Hooch(Σπιτικό Κρασί)

Πριν κάνα μήνα κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο για το Hooch.
Ένα αυτοσχέδιο ποτό που έφτιαχναν οι κρατούμενοι στην Αμερική από υλικά που έβρισκαν εύκολα μέσα σε μια φυλακή.Ένα είδος κρασιού.
Όταν το διάβαζα ήταν η εποχή συγκομιδής των πορτοκαλιών ναβελινα που έχουμε.
Οπότε είπα να το δοκιμάσω.

Υλικά

  1. Φρούτα η χυμό φρούτων(Εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλια)
  2. Ζάχαρη
  3. Μαγιά η κάτι που να είναι φτιαγμένο από μαγιά(όπως ψωμί)
  4. Ένα πλαστικό δοχείο

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και όλα τα κάνει η φύση.

  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρούτα,τα στρίβουμε για να γίνουν χυμός.Καλό είναι να τον σουρώσουμε για φύγει η πουλπα.
  • Βάζουμε έπειτα το χυμό σε ένα δοχείο πλαστικό και προσθέτουμε τη ζάχαρη(εγώ έβαλα 1μιση περίπου φλιτζάνι μεγάλο σε 1 μίση λίτρο χυμό).
  • Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά η το ψωμί.
  • Κλείνουμε το καπάκι όχι αεροστεγώς,για να μπορεί να φεύγει τα αέρια από μέσα,γιατί αλλιώς θα εκραγεί όταν γίνει η χημική αντίδραση κ το βάζουμε σε ένα σκιερό μέρος.
  • Το αφήνουμε για 15 μέρες περίπου ανακατευοντας ελαφρά ανά 2-3 μέρες.
Και είναι έτοιμο(θεωρητικά).

Σήμερα δοκίμασα το δικό μου μετά απο 20+ μέρες που το είχα αφήσει να γίνεται.
Έχει έντονη οσμή κρασιού και δε μπορώ να πω οτι θυμίζει έντονα πορτοκαλάδα η λικέρ πορτοκάλι.
Δυστυχώς δε έχω αλκοολομετρο,θα προσπαθήσω να αγοράσω ένα  αν βρω για να δω πόσους βαθμούς αλκοόλ έχει. Η πρώτη μου εντύπωση χωρίς να είμαι ειδικός ούτε στα κρασιά ούτε στα ποτά(φαν της μπύρας) είναι ότι είναι πάρα πολύ δυνατό,όποτε ίσως χρειάζεται λίγο αραίωση.

Σημείωση

1) Τη πρώτη φορά που το δοκίμασα έκανα το λάθος να σφιξω το καπάκι λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε και έγινε έκρηξη,έσπασε το μπουκάλι το πρώτο βράδυ.Χωρις πλακα!!!Οταν το ειχα διαβάσει τα περι έκρηξης νόμιζα ότι ήταν υπερβολές αλλά αν δε το ειχα βάλει μέσα σε ένα παλιό ψυγείο θα είχαν γίνει αρκετές ζημιές.
2) Κυκλοφορούν στο ίντερνετ δεκάδες συνταγές για το Hooch,αλλά υλικά,άλλες δοσολογιες.Αυτή που δοκίμασα εγώ είναι μια από τις κλασσικές. Αλλάζοντας τις δοσολογίες πετυχαίνεται διαφορετικής περιεκτικοτητας κρασί.


Written by

0 σχόλια.Γραψτε και εσεις ενα σχολιο:

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism