Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Widgets

Συνταγες Με Σοκολατα

Εδω ειναι καποιες συνταγες με σοκολατα οπως της παρουσιασε το περιοδικο ΕΚΕΙΝΗ στο τευχος νοεμβριου.




Τουρτα Σοκολατας
Υλικά για 12 άτομα: 

  • 375 γρ απλή σοκολάτα υγείας
  • 125 γρ γάλα
  • 250 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 250 γρ μαύρη ζάχαρη (λέγεται Μυδοονθάο, είναι κολλώδεις οι κόκκοι της, κατάλληλη για κέικ με φρούτα και ινδικά φαγητά)
  • 6 μέτρια αβγά
  • 225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 60 γρ τριμμένα αμύγδαλα.


Για το γλασσο

  • 275γρ απλη σοκολατα
  • 75γρ αναλατο βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το, φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυξώρτε 3 στρογγυλές φόρμες για κέικ με χαμηλά τοιχώματα με 20 εκ διάμετρο, ντύστε τις με λαδό-κολλα και ετοιμάστε το παντε-σπάνι. Λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί (δείτε σελ. 72). Ανακατέψτε ώσπου να λιώσει καλά και αφήστε τη λιγο να κρυώσει. 
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σ' ένα μπολ να γίνουν κρέμα καιόταν "φουσκώσει το μείγμα, προσθέστε χτυπώντας ένα ένα τα αβγά. Αν σβολιάσει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι. Προσθέστε μέσα τη λιωμένη σοκο λάτα και ανακατέψτε. 
  3. Ανακατέψτε μέσα προσεχτικά το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι και τα τριμμένα αμυγδαλα αδειιαστε το μειγμα στις 3 φόρμες κ ισιώστε την επιφάνεια του.Ψηστε για 25 λεπτά στον προθερμα σμένο φούρνο ώσπου το παντεσπάνι να φουσκώσει και όταν μπήξετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή, Αφήστε να κρυώσει για 5 λετία πριν το ξεφορμάρετε. 
  4. Γλάσο:λιώστε τη σοκολάτα και το βοι-τυρο σε μπεν μαρί ώσπου να εχετε ενα μειγμα βελουδινο,αφηστε το να κρυωσει 5 λεπτα. 
  5. Βγαλτε το καθε παντεσπανι απο το ταψι.Απλωστε λιγο γλασσο ομοιομορφα πανω σε καθε παντεσπανι και τοποθετηστε το ενα πανω στο αλλο.Πιεστε το ενα απαλα πανω στο αλλο.Με ενα φαρδυ μαχαιρι η σπατουλα αλειψτε γλασσο ομοιομορφα στην επιφανεια της τουρτας και ολογυρα σχηματιζοντας κυματα

ΜΟΫΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Χρόνος προετοιμασίας: μία ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Υλικά για 6 άτομα;

  • 225 γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη
  • 25 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 200 γρ κρέμα γάλατος πλήρης χτυπημένη
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 2 κουταλιές σούπας πολύ ψιλή ζάχαρη για γλυκά και μαρμελάδες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατέψτε μαζί σ' ένα μπολ τη λιωμέ νη σοκολάτα, το ούτυο κ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα απαλό. Χτυπή στε την κρέμα γάλατος, ώσπου να φου σκώσει και να σφίξει.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα α σπράδια με την ψιλή ζάχαρη με το μίξερ. Αρχίστε με χαμηλή ταχύτητα και στη συ νέχεια αυξήστε την. Χτυπήστε ώσπου η μαρέγκα να στέκεται ατομικά μπολ ή σε ψηλά ποτήρια και αφήστε τη να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία
  3. Προσθεστε προσεκτικα τη χτυπημενη κρεμα γαλακτος στη λιωμενη σοκολατα,ανακατεψτε και μετα προσθεστε τη μαρεγκα λιγη καθε φορα.Μοιραστε τη μους σε 6 ατομικα μπολ και αφηστε τη να κρυωσει για τουλαχιστον μια ωρα στο ψυγειο.Σερβιρετε αν θελετε με λιγη σαντιγυ.

Τσιζκεικ Σοκολατα


Υλικα για 8 ατομα

  • 175γρ μπισκοτα digestive τριμμενα(θα τα βρειτε στα σουπερ μαρκετ) η αλλα της προτιμησης σας
  • 75γρ αναλατο βουτυρο λιωμενο
  • 225γρ μαυρη σοκολατα
  • 375γρ τυρι σε κρεμα
  • 150γρ ψιλη ζαχαρη
  • 3 μεγαλα αυγα
  • 2 κουταλακια του τσαγιου αποσταγμα βανιλιας
  • 150γρ κρεμα γαλακτος χτυπημενη

Εκτελεση

  1. Προθερμανετε το φουρνο στους 160 γραμμους.Ντυστε με λαδοκολλα μια φορμα με κουμπωμα με 20 εκ διαμετρο
  2. Ανακατεψτε σε ενα μπολτα τριμμενα μπισκοτα με το βουτυρο και απλωστε τα στη βαση της φορμας.Λιωστε τη σοκολατα σε ενα μπολ σε μπεν μαρι
  3. Χτυπηστε το τυρι σε κρεμα να μαλακωσει και προσθεστε μεσα τη ζαχαρη,τα αυγα,τη βανιλια και τη χτυπημενη κρεμα γαλακτος.
  4. Αδειαστε το μισο μειγμα του τυριου σε ξεχωριστο μπολ,προσθεστε τη λιωμενη σοκολατα και ανακατεψτε.Το υπολοιπο αδειαστε το στη φορμα.Προσθεστε το υπολοιπο μειγμα του τυριου με τη σοκολατα.Ανακατεψτε προσεκτικα με ενα μαχαιρι για να δημιουργηθον νερα σαν του μαρμαρου
  5. Ψηστε για 50-55 λεπτα η ωσπου να σφιξει το κεικ.Αφηστε το να μεινει 15 λεπτα στη φορμα πριν το ξεφορμαρετε.

Written by

0 σχόλια.Γραψτε και εσεις ενα σχολιο:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism