Τελευταια Αρθρα

Πως φτιάχνουμε φωτιζώμενα κάδρα


Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα άλλη μια πολύ ωραία και απλή ιδέα για διακόσμηση του σπιτιού.
Τη βρήκα σε μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες με Craft k DIY projects που έχω δει μέχρι τωρα(Design Sponge)
Το μονό που χρειάζεται βασικά είναι ένα κάδρο με καμβά,μια λάμπα λίγο φαντασία και λίγα απλα υλικά ακόμα.


Ορίστε λοιπόν η διαδικασία μεταφρασμένη και με λίγες αλλαγές και προσθήκες από μένα

Υλικά


 1. Λεπτό Ύφασμα,Καμβά η μουσελίνα(προτιμήστε τον καμβά αν γίνεται) 
 2. Ένα έτοιμο κάδρο,η λίγα κομμάτια δοκάρια για να φτιάξετε μόνοι σας ένα απλό κάδρο 
 3. Ακρυλικό χρώμα ζωγραφικής(πωλείται στα βιβλιοπωλεία) η ακρυλικό χρώμα εμπορίου(πωλείται στα χρωματοπωλεία
 4. Ένα μεγάλο και ένα μικρό πινέλο
 5. Μολύβι
 6. Μια λάμπα,ένα ντουι και ένα καλώδιοένα έτοιμο σύστημα με λάμπα,πιθανώς από ένα παλιό λαμπατέρ η φωτιστικό)
 7. Ένα καρφωτικό(αέρος εικ3 η χειρός εικ4)
 8. Υπολογιστή και εκτυπωτή
 9. Κουτί φαλτσοκοπης(αν φτιάξετε μόνοι σας το κάδρο(εικ1)και ιμάντα σύσφιξης για κάδρα (εικ2)
 10. Πιστόλι θερμοκολλησης και καρφιά για το καρφωτικό (εικ5)

Διαδικασία Παρασκευής

 • Σχεδιάζουμε στον υπολογιστή με χρήση word η οποιαδήποτε άλλου προγράμματος έχουμε τα γράμματα που θέλουμε(μπορεί να σχεδιάσουμε κάτι άλλο από γράμματα,σχήματα ότι  πιστεύουμε ότι θα έχει κάλο αποτέλεσμα)
 • Σε τεντωμένο καμβά κολλάμε τα γράμματα ή το σχέδιο που έχουμε εκτυπώσει και κόψει, σύμφωνα με το σχέδιο που θέλουμε.Μπορούμε να τα κολλήσουμε από πίσω η από μπρος ανάλογα με τη τεχνική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Αν τα κολλήσουμε πίσω με ένα μολυβί προσεκτικά φτιάχνουμε το περίγραμμα μπροστά και βάφουμε πολύ προσεκτικά γύρω γύρω από το περίγραμμα μετά. Αν τα κολλήσουμε μπροστά,που σαφώς είναι πιο εύκολο, τα κολλάμε με διπλή κολλητική ταινία και τα αφαιρούμε όταν βάψουμε τον καμβά. Αν τα κολλήσουμε πίσω και μπροστά,προσέχουμε να ταιριάξουν απόλυτα μπρος και πίσωΜπροστά τα κολλάμε με διπλή κολλητική ταινία και αφού βάψουμε όπως βάφουμε με στενσιλ τα αφαιρούμε στο τέλος
 • Βάφουμε προσεκτικά το κάδρο με την ακρυλική μπογιά ανάλογα με ποια τεχνική θα κάνουμε. Αν δεν είναι βαθύ χρώμα,θα χρειαστούν πολλές στρώσεις ώστε να μη περνάει το φως. 
 • Αν δεν έχουμε έτοιμο τελάρο,φτιάχνουμε ένα μόνοι μας με δοκάρι. Το κόβουμε σε 4 κομμάτια,ανάλογα με τις διαστάσεις που θέλουμε και το κάνουμε ορθογώνιο η τετράγωνο. Αν έχουμε φαλτσοκουτι κόβουμε τα δοκάρια σε γωνία 45 μοιρών και τα κολλάμε με κόλλα και τα σφίγγουμε με ενα ειδικό ιμάντα η απλό σκοινί γύρω γύρω αν δεν έχουμε μέχρι να κολλήσουν. Αν δεν έχουμε φαλτσοκουτι, τότε πρέπει να λειάνουμε καλά τις ακμές κοπής και να ταιριάξουν απόλυτα στις γωνίες για να μη φαίνεται άσχημα. 
 • Αφού έχουμε φτιάξει το τελάρο,καρφώνουμε το καμβά πάνω του αφου τον έχουμε τεντώσει ώστε να εφαρμόζει τελεία.
 • Παίρνουμε το ντουι το ενώνουμε με το καλώδιο και με μια πρίζα(και με ενα διακόπτη καλό θα ήταν)και το καρφώνουμε στο πίσω μέρος του κάδρου. Το κάδρο θα πρέπει να έχει αρκετό βάθος ωστε να χωράει το ντουι και τη λάμπα.
 • Βάζουμε τη λάμπα στο ντουι και δοκιμάζουμε να δούμε αν δουλεύει καλά. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσουμε λάμπα πυράκτωσης απλή,γιατί παράγει αρκετή θερμότητα και μπορεί να υπάρχει πρόβλημα μετά από λίγο καιρό με το καμβά. Μπορούμε να χρησιμοποιησουμε φθορίου χαμηλής κατανάλωσης η λεντακια.

Αφού είναι έτοιμο το κρεμάμε στο τοίχο,προσέχοντας να μη φαίνεται το καλώδιο αν γίνεται.Πολιτική σχολίων

Για να μην αποκλειστεί κανείς από τον σχολιασμό, επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός χωρίς (να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε) λογαριασμό σε Disqus (ή facebook, twitter, google..).
Απλώς πατήστε μέσα στην φόρμα που λέει "Start/Join The Discussion" στην συνέχεια το όνομα και θα εμφανιστεί ένα κουτάκι που λέει “I’d rather post as a guest” . Αφού το τσεκάρετε μπορείτε να συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα (π.χ. Αναξαγόρας) και ένα αληθοφανές ψεύτικο email (π.χ. mitsos@mitsos.com).

Όλα τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες
Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam, επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
Διαβάστε αναλυτικά τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

0 σχόλια.Γραψτε και εσεις ενα σχολιο:

Τα σχόλια απαιτούν έγκριση από τον διαχειριστή για να δημοσιευτούν. Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται εκτός και αν είναι υβριστικά, περιέχουν spam ή επικίνδυνους συνδέσμους ή μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις.
Διαβάστε τους κανόνες σχετικά με τα σχόλια εδώ

Διαβάστε επίσης

Πως μπορείτε να επιλέξετε έναν εύκολο αλλά πολύ ασφαλή κωδικό για το ίντερνετ

Ο κωδικός είναι απαραίτητος για κάθε διαδικτυακή επαλήθευση στοιχείων. Αν και τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει περιορισμός ψηφίων ή ...